"UE, un superstat cu armată comună și aceeași bancă națională". Un documente prezentat în fața Grupului de la Vișegrad aruncă Europa în aer

"UE, un superstat cu armată comună și aceeași bancă națională". Un documente prezentat în fața Grupului de la Vișegrad aruncă Europa în aer
Foto: vox.publika

Un document pe care ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, l-ar fi prezentat luni după-amiază la Praga, în fața Grupului de la Vișegrad, aruncă proiectul Uniunii Europene în aer.

Potrivit televiziunii poloneze de stat, TVP, documentul de 9 pagini arată că UE va fi transformată într-un supestat european, format din actorii cei mai puternici ai Uniunii Europene actuale, scrie ActiveNews.

„Statele membre nu ar mai avea efectiv dreptul la propria armată, la propriile servicii speciale, la un cod penal și un regim fiscal distincte sau la propria monedă și la banca națională.

Documentul integral poate fi citit AICI

Proiectul prevede, de asemenea, o politică comună de distribuire a refugiațiilor, punerea la punct a unui sistem de vize, o politică externă comună cu celelalte țări și organizații internaționale”, se arată în informarea prezentată în fața Grupului de la Vișegrad.

Documentul prezentat de TVP mai prevede că UE va fi, în viitor, mult mai activă în managementul crizelor, spune memorandumul, propunând introducerea noțiunii de "European Security Compact" – un număr de principii militare, menite să rezolve crizele aflate în curs de desfășurare, inclusiv o forță de intervenție foarte rapidă, desfășurabilă în teatrul de operațiuni, dezvoltând planuri comune militare și investind în prevenirea conflictelor.

Germania și Franța propun un pact de securitate european, care să înglobeze toate aspectele de securitate și apărare la nivel european, să asigure securitatea cetățenilor UE la toate nivelurile.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Ministrul Veștea (PNL), întrebat dacă se menține coaliția cu PSD și după alegeri: „Eu sunt născut în aceeași zi cu Nostradamus și nu sunt în măsură să vă dau o astfel de soluție. Românii decid” (VIDEO)
22:30 - Arafat, despre ploile torențiale: Consecințele de până acum nu sunt grave / Deja în județul Galați avem 3.500 de persoane evacuate. Vreo 260 au refuzat evacuarea și fac asta pe propria răspundere (VIDEO)
22:07 - Ministrul Mircea Fechet: Debitul Dunării nu are o creștere care să ne surprindă / Galațiul rămâne sub cod roșu / Am mers mai bine de 1000 de km să mă asigur că autoritățile sunt pregătite (VIDEO)
21:45 - Cum răspunde ANM criticilor că a exagerat cu avertismentele privind furtuna. Georgescu: S-a ținut cont de toate fenomenele meteo. Maximele termice vor în unele zone cu 15 grade mai scăzute (VIDEO)
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri
19:32 - PSD organizează consultări cu sindicatele și patronatele pe tema programului de guvernare
19:06 - Trei cutremure, duminică, în România. Ultimul s-a produs în Brăila. Ce magnitudini au avut