Ucrainenii au modernizat o mitralieră ușoară din 1927 pentru a lupta în războiul provocat de armata rusă

Publicat: 03 06. 2022, 14:38
Actualizat: 03 06. 2022, 14:48
Sursă: Captură Video - Ukraine Weapons Tracker / Twitter Mitralieră ușoară din 1927, modernizată de ucraineni

În ultima perioada, Ucraina a primit tot mai multe arme de la țările occidentale ca ajutor pentru a lupta în război, însă cu toate acestea, soldații ucraineni tot nu au suficiente arme. Soldații din armata din Ucraina au ajuns să folosească mitraliere din anul 1927, pe care au fost montate un sistem optic modern și un amortizor.

Videoclipul a fost postat pe Twitter de Ukraine Weapons Tracker. Contul este menit să  urmărească desfășurarea invaziei ruse în Ucraina în ceea ce privește armamentul folosit de cele două părți care se află în război.

Ucrainenii au modernizat o mitralieră ușoară din 1927

„Ce se întâmplă când arme de dinainte de al Doilea Război Mondial întâlnesc oameni inventivi: Forțele ucrainene se antrenează cu o mitralieră ușoară DP-27 de epocă, căreia i s-au adăugat optice și un amortizor”, scrie sursa citată în postarea cu videoclipul în care se vede mitraliera.


Mitraliera Degtyaryova sau DP-27 este o mitralieră ușoară care trage cu cartușe de 7,62mm. Aceasta a fost utilizată în principal de Uniunea Sovietică, fiind testată în 1927 și ulterior, în anul următorul a fost introdusă în serviciu, conform Hotnews.ro.

„Nu au mai existat niciodată operațiuni de acest gen”

Recent, Andrii Bilețki, fondatorul batalionului Azov, a vorbit despre săptămânile întregi pe care le-au petrecut trupele ucrainene în combinatul Azovstal, devenit un simbol al rezistenței ucrainene din Mariupol, și spune că au existat cel puțin cinci tentative de a le transfera hrană, medicamente, armament, muniție și alte forme de sprijin și că, exceptând ultimele două transporturi, acestea s-au realizat cu succes, transmite Ukrainetoday.org.

Căzut între timp pradă forțelor ruse, combinatul Azovstal a fost ultima redută a trupelor ucrainene care au apărat Mariupol, oraș-port cu valențe strategice de la Marea Azov. Deși orașul a fost asediat încă din faza inițială a invaziei, ultimii luptători ucraineni s-au refugiat în uriașa oțelărie și au rezistat săptămâni întregi.

„Este clar că inamicul se dezvoltă, observă, înțelege că pătrund elicoptere în Mariupol. În aceste încercări, e de subliniat întâi eroismul și profesionalismul maxim ale piloților ucraineni. Nici măcar în «aterizările black hawk» nu și-au permis vreodată americanii să intre cu peste 100 de kilometri în profunzimea unui sistem de apărare antiaeriană în timp ce cerul este patrulat de avioanele de vânătoare ale inamicului. Nu au mai existat operațiuni de acest gen niciodată în istoria umanității”, a povestit Bilețki.