Ucrainenii au lovit Insula Șerpilor, chiar de pe mare, cu tunuri Caesar… amarate pe șlepuri

Ucrainenii au lovit Insula Șerpilor, chiar de pe mare, cu tunuri Caesar... amarate pe șlepuri

Ucrainenii sunt atât de îndârjiți împotriva crimelor săvârșite de armata rusă încât nu epuizează nici cele mai fanteziste metode de a le bombarda pozițiile. Mai nou, au tras cu artilerie de uscat chiar din mijlocul mării împotriva forțelor Kremlinului.

Potrivit cotidianului american The New York Times, armata ucraineană a bombardat Insula Șerpilor pe vremea când era controlată de trupele rusești, cu ajutorul tunurilor autopropulsate Caesar; pentru că bătaia acestora nu permitea acest lucru, militarii au apelat la măsuri ingenioase.

Pentru că au cel mai mic recul și o stabilitate mai mare în timpul tragerilor, tunurile Caesar, transferate la Kiev de către Franța, au fost selectate pentru executarea loviturilor asupra insulei; problema era că bătaia acestora era de 40 de kilometri iar distanța până la insulă de 50 kilometri.

Rușii au conformat posibilitatea folosirii tunurilor Caesar asupra Insulei Șerpilor

Misiunea de alungare a rușilor de pe Insulă trebuia urgent executată astfel că tunurile au fost încărcate pe șlepuri și remorcate pe mare, de unde au tras asupra pozițiiei amintite.

Portalul rusesc topwar.ru, care a preluat informația, a remarcat faptul că deși această metodă de executare a loviturilor de artilerie ridică multe semne de întrebare, se poate presupune că focul asupra insulei a fost executat într-adevăr de pe șlepurile aflate pe mare.

Comentariul autorului: Evoluțiile înregistrate în conflictul ruso-ucrainean au determinat și partea rusă să adopte o soluție apropiată de cea folosită de militarii ucraineni pentru lovirea Insulei Șerpilor. Este vorba despre montarea complexelor de apărare antiaeriană Tor-M2KM la bordul navelor de patrulare din clasa Vasili Bykov (Proiect 22160) ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN). Acestea au fost ancorate pe heliportul aflat la bordul navelor. Decizia a fost luată în urma constatării că navele de luptă, destinate în principal pentru îndeplinirea de misiuni împotriva pirateriei maritime, sunt practic lipsite de apărare antiaeriană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`