Ucraina va primi o nouă armă din partea Statelor Unite ale Americii: „Vom folosi acest ajutor în cel mai transparent mod”

Ucraina va primi o nouă armă din partea Statelor Unite ale Americii: „Vom folosi acest ajutor în cel mai transparent mod”
Sursa foto: Shutterstock

Ucraina va primi din partea Statelor Unite ale Americii un ajutor militar în valoare de 375 milioane de dolari. Pentru prima dată, țara afectată de război va primi din partea aliatului său bombe planoare ghidate de tip JSOW.

Bombele trimise în Ucraina vor fi echipate cu muniții cu dispersie

Bombele vor fi folosite pe avioanele de tip F-16. Acestea au aripi retractabile și pot atinge o distanță de până la 120 de kilometri. Deși există mai multe versiuni ale JSOW, cele trimise în Ucraina sunt echipate cu muniții cu dispersie, conform libertatea.ro. 

„Vom folosi acest ajutor în cel mai eficient şi mai transparent mod pentru a ne atinge obiecticul comun major: victoria Ucrainei, o pace dreaptă şi durabilă şi securitatea transatlantică”, a anunțat Volodimir Zelenski.

Președintele uncrainean Volodimir Zelenski se află în Statele Unite, unde participă la Adunarea Generală a ONU. În acest context, SUA a venit cu angajamentele de a oferi Ucrainei bombe planoare ghidate de tip JSOW.

SUA vor anunța un pachet de ajutor de 2 miliarde de dolari

„Planul de victorie este întărirea Ucrainei. De aceea le cerem prietenilor noștri, aliaților noștri, să ne întărească. Este foarte important”, a spus Zelenski în timpul unui interviu acordat prezentatorului „Good Morning America”, Robin Roberts.

Statele Unite vor anunța în cadrul Inițiativei de Asistență pentru Securitate a Ucrainei, un ajutor de peste două miliarde de dolari pentru Ucraina. În comparație cu pachetul de 350 de milioane de dolari, care va oferi echipamente din stocurile americane existente pentru Ucraina, fondurile USAI sunt utilizate pentru contracte de procurare de asistență, însă pot dura luni întregi până se materializează. Viitoarele fonduri USAI vor fi redirecționate către reaprovizarea Ucrainei cu muniții.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`