Ucraina și Polonia, la un pas de noi tensiuni diplomatice. Zelenski, „revoltat” de încătușarea campionului mondial la box Oleksandr Usyk pe aeroportul din Cracovia

Ucraina și Polonia, la un pas de noi tensiuni diplomatice. Zelenski, „revoltat” de încătușarea campionului mondial la box Oleksandr Usyk pe aeroportul din Cracovia
Foto: Hepta - DPA Images

Un incident diplomatic major a fost evitat la limită marți, după încătușarea pugilistului ucrainean Oleksandr Usyk, campionul mondial la categoria grea, de către poliția poloneză pe aeroportul din Cracovia – boxerul a fost eliberat ulterior, relatează Politico.

Zelenski, „revoltat” de încătușarea campionului mondial la box Oleksandr Usyk

Președintele Ucrainei a precizat că a discutat cu Usyk după incidentul de pe aeroportul din Cracovia și că a cerut Ministerului de externe de la Kiev să investigheze situația.

„Am fost revoltat de această atitudine față de cetățeanul și campionul nostru”, a declarat Volodimir Zelenski, marți seara, într-un mesaj pe Telegram.

Ucraina a anunțat că diplomații săi au fost în contact cu autoritățile poloneze cu privire la reținerea lui Oleksandr Usyk.

Reacția campionului mondial la box

Pugilistul ucrainean spune că a fost vorba despre „o neînțelegere”.

„A avut loc o neînțelegere. A fost rezolvată rapid”, a declarat Usyk într-o postare pe X.

„Le mulțumesc tuturor celor care și-au făcut griji. Mulțumiri diplomaților ucraineni pentru susținerea eficientă. Și respect pentru Poliția Poloneză că și-au îndeplinit obligațiile fără a ține cont de înălțime, greutate, alonjă și statut”, a adăugat sportivul.

Citându-l pe promotorul local de box Andrzej Wasilewsi, portalul polonez de știri Onet relatează că Usyk a venit la Cracovia cu mașina și voia să se îmbarce într-un zbor către un cantonament în Spania, dar asociatului să nu i s-a permis să se urce în avion. Pugilistul a contestat decizia, iar cei doi au fost încătușați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`