Ucraina revendică responsabilitatea pentru atacul asupra podului Kerci. Ce tip de arme au fost utilizate?

Ucraina revendică responsabilitatea pentru atacul asupra podului Kerci. Ce tip de arme au fost utilizate?
Foto: Captura Youtube

În data de 17 iulie, ministrul ucrainean al transformării digitale, Mihailo Fedorov, a declarat că Podul Kerci, care a fost puternic avariat în urma unui atac atribuit de Moscova Kievului, a fost lovit de drone navale”, scrie CNN.

„Este mai bine să acționăm”

„Ieri, o înregistrare video cu producția de drone rusești Lancet a făcut furori pe internet. Iar astăzi, podul din Crimeea a fost distrus de dronele navale”, a scris Fedorov, într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram.

Podul-cheie care conectează peninsula anexată Crimeea cu partea continentală a Rusiei joacă un rol crucial în asigurarea aprovizionării necesare efortului de război al Moscovei în Ucraina. Vicepremierul a afirmat că toate detaliile referitoare la proiectarea acestor echipamente și facilitățile de producție vor fi strict confidențiale și menținute sub tăcere.

„Este mai bine să acționăm, să nu dezvăluim fotografii ale propriilor noastre facilități de producție și să aprovizionăm Forțele de Apărare”, a afirmat Fedorov. „Producția a crescut deja de peste 100 de ori la unele categorii (de echipamente militare, n.r.) față de anul trecut”, a precizat oficialul guvernamental ucrainean.

„Avem nevoie de și mai multe drone. Și vor fi mai multe”, a adăugat el.

Exploziile de pe podul Kerci alimentează tensiunile între Ucraina și Rusia

Înainte de începutul zilei de luni, o sursă din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a informat un post de televiziune american că atacul a fost rezultatul unei operațiuni desfășurate în comun de către SBU și forțele navale ucrainene. Sursa a ales să rămână anonimă, deoarece nu a primit autorizația oficială de a face declarații publice.

Până în acest moment, Ucraina nu a emis o declarație oficială privind responsabilitatea pentru cele două explozii de pe podul Kerci. Cu toate acestea, presa din țara a relatat că serviciile secrete ucrainene ar fi desfășurat drone maritime în zonă. În urma acestor evenimente tragice, o femeie și un bărbat au pierit, iar fiica lor de 14 ani a fost rănită în timp ce traversau podul Kerci cu mașina, în noaptea de duminică spre luni. Ca reacție la atac, președintele Vladimir Putin a anunțat că armata rusă va răspunde la această provocare. Situația rămâne încă incertă și tensiunile dintre cele două țări par să fie în creștere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:19 - Luca Reghecampf rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa Anamariei Prodan: „Ne folosește pe noi, copiii, ca pe un scut”
22:11 - Un șofer presupus beat era să spulbere caravana Kamalei Harris. Bărbatul spune că nu-și amintește cum a ajuns pe autostradă
22:06 - Diana Stoica (USR), despre acuzațiile lui Nicolae Ciucă la adresa PSD: Dacă este atât de grav ce plănuiește să facă PSD-ul, ce mai caută cu ei la Guvern? Nu înțeleg (VIDEO)
22:02 - Burduja acuză că mai multe ONG-uri blochează investițiile în sectorul energetic românesc: „Toate aceste beneficii pentru țară și regiune cred că supără anumiți actori statali sau nestatali” (VIDEO)
21:46 - Sebastian Burduja a spus motivele pentru care România a importat energie în primele 8-9 luni din acest an: Sunt mai multe cauze. 30 și ceva de ani, România nu a investit în producția de energie (VIDEO)
21:39 - Eva Mendes: „Nu am fost niciodată vreo mare actriță, nu am fost niciodată îndrăgostită de actorie”
21:32 - Burduja: „În ce privește pregătirea pentru iarnă, stăm bine, avem depozitele de gaz în supraplin” / Ce se întâmplă cu schema de plafonare a prețurilor la energie (VIDEO)
21:26 - O zonă din București va arăta complet diferit până la sfârșitul lui 2027. Ce modificări sunt în plan
21:09 - Nicolae Ciucă a anunțat că dorește extinderea programului “O masă sănătoasă” în toate școlile din România și extinderea în toate județele a învățământului dual profesional, “cu campusuri de profil, unde elevii vor ieși cu o profesie”
21:00 - Apele Române: Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare a scăzut la 70%