Ucraina poate produce patru milioane de drone pe an, a anunțat Zelenski. Țara cheltuiește pentru apărare aproximativ aproximativ 40 de miliarde de dolari.

Ucraina poate produce patru milioane de drone pe an, a anunțat Zelenski. Țara cheltuiește pentru apărare aproximativ aproximativ 40 de miliarde de dolari.

Ucraina are capacitatea de a produce patru milioane de drone anual și își intensifică rapid producția de arme, a declarat președintele Volodimir Zelenski miercuri. Două companii de armament au anunțat săptămâna aceasta că demarează noi proiecte în Ucraina.

Ucraina a contractat deja 1,5 milioane de drone în acest an

„În condiții extrem de dificile ale războiului, sub atacuri rusești continue, ucrainenii au putut clădi o industrie de apărare practic nouă”, a spus Zelenski, marți, în cadrul unei întâlniri la care au participat directori ai unor producători străini de arme din Kiev, adăugând că Ucraina a contractat deja 1,5 milioane de drone în acest an.

Ucraina și-a triplat producția internă de arme în 2023 și a dublat din nou acest volum în primele opt luni ale acestui an, a declarat prim-ministrul Denis Șmihal la aceeași întâlnire. Oficialii ucraineni nu au furnizat cifre.

La peste doi ani și jumătate de la începutul războiului, Ucraina cheltuiește pentru apărare aproximativ jumătate din bugetul său, adică aproximativ 40 de miliarde de dolari.

Oficialii ucraineni spun că se așteaptă ca finanțarea externă să scadă constant, în timp ce nevoile de apărare ale țării sunt în continuă creștere. Astfel, Kievul se concentrează pe producerea a cât mai multe arme posibil pe plan intern.

„Bugetul de anul viitor prevede o creștere cu 65% a fondurilor pentru achiziționarea de arme. Asta înseamnă o creștere de aproape 7 miliarde de dolari”, a subliniat Șmihal.

Două companii au declarat săptămâna trecută că vor lucra mai intens la arme-cheie în Ucraina

În cadrul evenimentului de săptămâna trecută au fost semnate mai multe acorduri între companii ucrainene și străine pentru producerea de muniție, diferite tipuri de drone și, de asemenea, pentru repararea echipamentelor occidentale în Ucraina.

Două companii au declarat săptămâna trecută că vor lucra mai intens la arme-cheie în Ucraina, în contextul prezenței în creștere a producătorilor occidentali de apărare în această țară de când Rusia și-a lansat invazia la scară largă în februarie 2022, relatează Business Insider.

Grupul de apărare franco-german KNDS, care produce vehicule blindate grele pe roți și pe șenile, a anunțat deschiderea unei filiale la Kiev.
Totodată, AeroVironment, un contractor american din industria de apărare, cu sediul în Virginia, a semnat un acord cu o companie ucraineană nedezvăluită pentru a produce drone Switchblade 600 în Ucraina, a raportat Kyiv Independent, citat de Adevărul.

Și producătorul german Rheinmetall a deschis o fabrică în Ucraina. În mai, CEO-ul său a declarat că va deschide o nouă instalație pentru arme de apărare aeriană în țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
10:06 - Cine a încasat cea mai mare pensie specială, de peste 25.000 de lei, în septembrie
10:00 - Craiova: Recepționera unui hotel a fost bătută de un bărbat cu probleme psihice, recent externat din spital
09:58 - După cât timp te poți urca la volan după ce ai consumat alcool? Recomandările unui medic legist
09:55 - Primar asasinat în Mexic la câteva zile după preluarea mandatului. E al doilea oficial local ucis într-o săptămână
09:51 - O studentă a ajuns la spital cu zeci de înţepături de ploşniţe după ce s-a cazat în cămin, în Regie. Administratoarea, răspuns de neimaginat: „E treaba lor că-s nespălate şi vin de la ţară cu ploşniţele în raniţe”. Reacția Universității din București
09:32 - Eugen Tomac: Șoșoacă reprezintă tot ce este mai urât și toxic în politica românească. Cu toate acestea, decizia CCR este absurdă
09:27 - Care este motivul pentru care din ce în ce mai mulți elevi apelează la meditații? Care este numărul profesorilor care practică această activitate
09:23 - O misiune de 5 miliarde de dolari, un pariu excepțional al NASA, către o lume de gheață pe care ar putea exista viață
09:13 - Valeriu Gheorghiță și Monica Bârlădeanu s-au căsătorit și au făcut petrecerea de nuntă la Palatul Snagov. Absența pe care au remarcat-o imediat majoritatea invitaților
09:05 - Elon Musk i s-a alăturat lui Trump la mitingul din Pennsylvania: Acestea vor fi ultimele alegeri din SUA dacă nu câștigă el. E singurul candidat care prezervă democrația în America