Ucraina își presează aliații pentru a primi undă verde să lovească ținte din Rusia cu armament occidental. Volodimir Zelenski vede „semnale pozitive”

Ucraina își presează aliații pentru a primi undă verde să lovească ținte din Rusia cu armament occidental. Volodimir Zelenski vede „semnale pozitive”
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / ABACA

Presiunea pe care o exercită Ucraina fără încetare pentru a-și convinge aliații să îi permită să lovească ținte din Rusia cu armele donate ar putea începe să funcționeze, a declarat președintele Volodimir Zelenski, luni, potrivit Politico.

Ucraina a primit „semnale pozitive”

„Am început să primim câteva semnale pozitive în ceea ce privește folosirea lucrurilor cu rază lungă de acțiune: câteva”, a declarat președintele Ucrainei, luni, într-o conferință de presă la Kiev.

„Există un punct din care zboară o rachetă sau o bombă corespunzătoare și noi înțelegem de unde vine, și este nedrept că nu putem răspunde față de locul din care a venit”, a adăugat Zelenski.

Dacă nu va primi undă verde pentru utilizarea armamentului donat, Ucraina va folosi armament propriu pentru a lovi ținte din Rusia.

„Am început să dezvoltăm mijloacele noastre (…) și deja avem drone și nu numai drone”, a spus liderul ucrainean, care susține că Ucraina a fost nevoită să își dezvolte propriile capacități de lovire în profunzime pentru că OK-ul aliaților întârzie să apară.

Mulți dintre aliații Ucrainei, cu Statele Unite în frunte, pun limite în ceea ce privește țintele din Rusia pe care le pot lovi forțele ucrainene, o situația care, susține Kievul, le împiedică să atace baze și infrastructura critică pe care le utilizează Moscova pentru a bombarda orașele ucrainene.

Volodimir Zelenski, despre lovirea țintelor din Rusia: Încă este o decizie nepopulară

„Am înțeles că există rezistență și reacție negativă la faptul că ne folosim chiar și propriile noastre arme pentru a lovi în Rusia, dar ne-am gândit că este nedrept și că trebuie să ne luptăm pentru ai noștri. Astăzi lumea nu mai vorbește despre asta”, a adăugat președintele ucrainean, care susține că strategia de a folosi arme cu rază lungă de acțiune pentru a lovi ținte din profunzimea Rusiei „încă este o decizie nepopulară”.

„Așa că trebuie să continuăm să insistăm pentru mai mult”, a subliniat Volodimir Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`