Ucraina anunță uciderea celui de-al cincilea general rus important

Ucraina anunță uciderea celui de-al cincilea general rus important
Sursa Foto: Captura video

Încă un general rus important și-ar fi murit în conflictul militar din Ucraina, a trasnmis ministerul ucrainean al Apărării sâmbătă. Este vorba despre generalul-locotenent Andrei Mordvichev, care ar fi al cincilea militar decedat, cu o importanță deosebită pentru ocuparea Ucrainei.

Acesta ar fi fost capturat lângă aerodromul numit Cernobaevka, scrie republicworld.com. Mordvichev este considerat responsabil pentru masacrului din 2014 care a avut loc în Ilovaisk.

De asemenea, vineri ar fi fost eliminat și Sergei Sukharev, comandant de top al parașutiștilor ruși.

6,5 milioane de ucraineni au fost strămutați din cauza războiului

ONU estimează că până la finalul acestei săptămâni, 6,5 milioane de persoane au fost strămutate din cele mai afectate zone de război ucrainene, în timp ce 3,2 milioane au fugit deja din țară. Potrivit statisticilor, Ucraina este pe cale să depășească numărul oamenilor care au fugit din Siria, în 10 ani de război civil.

De asemenea, se estimează că peste 12 milioane de oameni sunt blocați în zonele afectate sau nu pot pleca din cauza bombardamentelor, distrugerii podurilor și drumurilor, precum și a lipsei de resurse sau informații.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`