Ucraina a creat prima rachetă balistică. Volodimir Zelenski: A avut loc un test pozitiv. Felicit complexul nostru militaro-industrial pentru acest lucru

Ucraina a creat prima rachetă balistică. Volodimir Zelenski: A avut loc un test pozitiv. Felicit complexul nostru militaro-industrial pentru acest lucru
Foto: Hepta - DPA Images Alexander RozhenyukUkrainian Pr

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat, marţi, că Ucraina a dezvoltat prima rachetă balistică, informează Ukrainska Pravda.

Zelenski a declarat în urmă cu 2 zile că armata sa are o nouă armă, o dronă-rachetă de producţie proprie, numită Palianîţia.

„Felicit complexul nostru militaro-industrial pentru acest lucru”

Președintele Ucrainei a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că țara pe care o conduce continuă să își dezvolte complexul militaro-industrial, care a creat prima rachetă balistică.

 „Ce alte evoluții mai sunt în Ucraina? Ei bine, mi se pare prea devreme să vorbesc despre asta, dar… A avut loc un test pozitiv al primei rachete balistice ucrainene. Felicit complexul nostru militaro-industrial pentru acest lucru”, a spus Zelenski, conform Observator.

Însă, Zelenski a precizar că nu poate oferi mai multe detalii cu privire la rachetă, dar a decis să facă public anunţul pentru ca societatea să-i poată aprecia „pe cei care lucrează 24/7 în întreprinderile de apărare”.

Zelenski a anunțat că armata ucraineană a lovit Rusia pentru prima dată cu o nouă armă

Amintim că Volodimir Zelenski a anunţat pe data de 24 august că armata ucraineană a lovit Rusia pentru prima dată cu o nouă armă, racheta – dronă Palianîţia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`