Ucigașul în serie, Anders Breivik, dă în judecată Norvegia. A omorât 77 de oameni

Ucigașul în serie, Anders Breivik, dă în judecată Norvegia. A omorât 77 de oameni

Anders Behring Breivik, fanaticul de extremă dreapta care a comis cel grav act de violență din Norvegia de după cel de-al Doilea Război Mondial va cere luni unui tribunal să pună capăt izolării sale în închisoare, spunând că aceasta îi încalcă drepturile omului.

Ucigașul vrea din nou „interacțiune socială”

Breivik a ucis opt persoane cu o mașină-capcană în Oslo, apoi a împușcat alte 69 de persoane, majoritatea adolescenți, într-o tabără de tineret a Partidului Laburist, în cea mai mare crimă pe timp de pace din Norvegia.

Breivik își petrece timpul într-o secție a închisorii de înaltă securitate Ringerike, la 70 km nord-vest de Oslo – a treia închisoare în care a fost deținut.

Zona în care e închis include o sală de antrenament, o bucătărie, o sală de televiziune și o baie, după cum arată imaginile dintr-o vizită efectuată luna trecută de agenția de presă NTB. El are voie să țină trei papagali ca animale de companie care zboară liber în zonă, a relatat NTB.

Mai mult de un deceniu de izolare „fără o interacțiune semnificativă” a avut un impact devastator, a scris avocatul lui Breivik într-un dosar depus la tribunalul districtual din Oslo.

„Acum este sinucigaș”, a adăugat Oeystein Storrvik. „El este acum dependent de medicamentul pentru depresie Prozac pentru a trece peste zilele din închisoare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”