Tusk spune că Polonia ar putea interzice importurile agricole din Rusia

Tusk spune că Polonia ar putea interzice importurile agricole din Rusia
Foto: Hepta - Zuma Press / Pavlo Gonchar

Polonia nu exclude introducerea unei interdicții asupra produselor agricole din Rusia, a declarat joi premierul Donald Tusk în timpul unei vizite la Varșovia a omologul său din Letonia, care a implementat deja o astfel de interdicție, potrivit Reuters.

Polonia ar putea interzice importurile agricole din Rusia

La fel ca o mare parte din Europa, Polonia a fost cuprinsă de proteste în ultimele săptămâni, în timp ce fermierii demonstrează împotriva reglementărilor de mediu ale Uniunii Europene și a ceea ce ei spun că este o concurență neloială din partea Ucrainei, deoarece blocul a renunțat la taxele la import în 2022.

Totuși, prim-ministrul polonez Donald Tusk a spus că și produsele agricole din Rusia și Belarus provoacă distorsiuni ale pieței.

„Letonia a decis să pună în aplicare un embargo asupra importului de produse (agricole) din Rusia”, a declarat Donald Tusk într-o conferință de presă. „Vom analiza cazul Letoniei și nu exclud ca Polonia să ia o inițiativă adecvată”.

Tusk a spus că Uniunea Europeană trebuie să „se concentreze serios pe reglementări mai bune atunci când vine vorba de importul de cereale și produse alimentare din est”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`