Turnul înclinat din Bologna a fost închis temporar. Care sunt temerile localnicilor

Turnul înclinat din Bologna a fost închis temporar. Care sunt temerile localnicilor
Sursa foto: unsplash

Piața din jurul turnului înclinat din Bologna va fi închisă temporar, timp de câțiva ani, pentru a se efectua reparații, din cauza că structura este din ce în ce mai înclinată, a declarat primarul din Bologna.

Piața Porta Ravegnana și turnul Asinelli, închise

Acesta a spus că închiderea pieței este necesară pentru a repara turnul Garisenda. Și turnul Asinelli, în care vizitatorii pot urca, a fost închis. „Nu intervenim pentru că ne gândim că s-ar putea prăbuși în orice moment, intervenim pentru că vrem să îl punem în siguranță și să îl restaurăm”, a anunțat primarul din Bologna, Matteo Lepore, conform știrileprotv.

Consiliul din Bologna va înființa un comitet special pentru a monitoriza restaurarea turnului.

Temerile localnicilor

Cu toate că primarul a asigurat localnicii că situația este sub control, aceștia sunt îngrijorați că turnul se va prăbuși.

„Mi-e teamă să mă gândesc că se va pierde ceva care face parte din sufletul orașului”, a declarat Carlo Lucarelli, autor și scenarist.

„Sunt îngrijorat din mai multe puncte de vedere, mai ales pentru că această veste a venit ca o surpriză. Dar cum ar putea fi o surpriză dacă turnul a fost monitorizat de ani de zile”, a declarat Giorgio Diritti, actor și regizor de film.

„Garisenda a trecut testul de-a lungul a sute de ani și va depăși și această nenorocire”, a declarat Pier Ferdinando Casini, senator.
Specialiștii cred că înclinarea se datoează tasării solului din secolul XIV-lea.

Turnul este permanent monitorizat pentru a detecta pentru a detecta posibilele fisuri.

Turnul Garisenda avea inițial 60 de metri înălțime, dar după înclinare a mai coborât și este mai mic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`