Turiștii sunt uluiți de preţurile din Italia. Incredibil cât a ajuns să coste o cafea și o sticlă de apă: „Nu mi-a venit să cred”

Turiștii sunt uluiți de preţurile din Italia. Incredibil cât a ajuns să coste o cafea și o sticlă de apă: „Nu mi-a venit să cred”
Sursa Foto: Flickr.com

Un turist care se plimba pe malul lacului Como, din nordul Italiei, a fost șocat când a aflat cât trebuie să plătească pentru o sticlă de apă  la o terasă din centrul orașului cu același nume.

Bărbatul a postat nota de plată pe rețelele de socializare, iar imaginea a devenit virală.

Turiștii sunt șocați de noile prețuri din Italia

Como este un oraș situat în nordul Italiei, la poalele munților Alpi, pe țărmul Lacului Como, numit și Lario.

Turistul, un un bărbat din orașul Milano, a pornit într-o drumeție cu bicicleta pe malul lacului, iar la un moment dat a făcut o pauză pe o terasă din centrul orașului.

Se pare că acesta a avut parte de un șoc când a realizat cât trebuie să plătească 29 de euro pentru o cafea, două sticle de apă și un pahar de suc. Mai mult decât atât, bărbatul a rămas surprins în mod special de prețul apei, notează affaritaliani.it.

„5 euro pentru o cafea, 16 euro pentru două sticle de apă de jumătate de litru, un suc de fructe 8 euro. Nota finală, aproape 30 euro. Nu mi-a venit să cred”, a scris acesta.

Cu toate că prețurile erau afișate în meniu, italianul a recunoscut că nu a fost atent la ele, însă a susținut că nu a plătit nicăieri un astfel de preț.

Mulți oameni au comentat această întâmplare, inclusiv Sergio Gaddi, consilier regional „Forza Italia”.

„Cea mai enervantă justificare este aceea că prețurile sunt afișate. Dar nu există nicio justificare pentru prețul de 8 euro pentru o sticlă de apă de jumătate de litru. În felul acesta se discreditează întregul orașul, din cauza unor comerciați care profită”, a declarat acesta pentru o publicație locală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)