Turiștii, cronometrați la baie. Motivul pentru care sunt monitorizați

Turiștii, cronometrați la baie. Motivul pentru care sunt monitorizați
Sursa foto: X/ Toalete cronometrate

Turiștii care merge la o atracție turistică din China sunt cronometrați atunci când merg la baie. Deși pare o idee ciudată, autoritățile spun că este complet justificată.

Unde se află toaletele cronometrate

Situl care este înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO are o regulă foarte ciudată asupra utilizării toaletelor. Turiștii care vizitează grotele budiste Yungang și au nevoie să folosească toaletele vor avea un timp limitat la dispoziție, conform știrileprotv.

La fiecare toaletă este montat un cronometru, iar când una dintre ele nu este ocupată, se aprinde LED-ul pe care scrie „liber”, cu verde. Dacă este folosită, se afișează numărul de minute și secunde de când ușa a fost încuiată.

„Mi s-a părut destul de avansat din punct de vedere tehnologic, astfel încât nu trebuie să stai la coadă afară sau să bați la ușa băii. Dar mi s-a părut, de asemenea, un pic jenant. M-am simțit ca și cum aș fi fost monitorizat”, a declarat un vizitator.

Motivul pentru care s-au instalat temporizatoarele

Un angajat spune că a fost nevoie de cronometre pentru a face față numărului mare de turiști. Acestea funcționează de la 1 mai 2024 și au fost instalate, în primul rând, ca măsură de siguranță.

Gotele budiste Yungang sunt vizitate de un număr foarte mare de turiști, anul trecut au fost trei milioane de vizitatori, și se află în provincial Shanxi, din nordul Chinei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`