Turcia: O jurnalistă cunoscută pentru criticile la adresa guvernului a fost arestată în stațiunea Bodrum

Turcia: O jurnalistă cunoscută pentru criticile la adresa guvernului a fost arestată în stațiunea Bodrum
Foto: belge.com.tr

O jurnalistă extrem de cunoscută în Turcia, Nazli Ilicak, care a lansat numeroase critic la adresa Guvernului, a fost arestată marți în baza unui ordin emis de parchet, potrivit DPA, care citează presa locală.

Nazli Ilicak a fost arestată în stațiunea Bodrum de pe malul Mării Egee. În 2013, ea a fost concediată de la ziarul proguvernamental Sabah, după ce a cerut demisia mai multor miniștri din partidul AKP, în urma dezvălurii unor fapte de corupție.

Jurnalista face parte dintr-un grup de 42 de reprezentanți ai presei în cazul cărora parchetul a dispus arestarea. Aceștia ar fi suspectați de legături cu clericul Fethullah Gulen, adversarul președintelui Recep Tayyip Erdogan care, potrivit șefului statului turc, s-ar afla în spatele loviturii de stat eșuate din 15 iulie.

După tentativa de lovitură de stat, Administraţia Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său. De atunci, aproximativ 60.000 de militari, poliţişti, judecători, alţi funcţionari publici şi profesori au fost suspendaţi din funcţii sau arestaţi preventiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`