Turcia: Mii de oameni au cerut în stradă demisia Înaltei Comisii Electorale, care a refuzat să anuleze referendumul de duminică

Turcia: Mii de oameni au cerut în stradă demisia Înaltei Comisii Electorale, care a refuzat să anuleze referendumul de duminică
Foto: thespec.com

Mii de turci nemulțumiți de rezultatul anunțat al refrendumului de duminică au cerut în stradă demisia Înaltei Comisii Electorale, care a refuzat să anuleze consultarea, informează AP.

Peste 2.000 de oameni au protestat în cartierul Besiktas din Istanbul împotriva referendumului prin care s-a aprobat extinderea considerabilă a puterii președintelui Recep Erdogan.

Participanţii au strigat ”Hoţ, ucigaş, Erdogan” şi ”Nu tăceţi, strigaţi «nu» preşedinţiei”.

Înalta Comisie Electorală a respins cererea principalului partid de opoziție de anulare a referendumului.

Opoziția turcă a invocat mai ales faptul că instituția a anunțat cu numai câteva ore înainte de încheierea votului că va lua în calcul și buletinele de vot care nu au ştampilele oficiale care să dovedească faptul că sunt autentice.

Referendumul din Turcia s-a încheiat cu un rezultat strâns în favoarea taberei ce dorește extinderea considerabilă a puterii lui Erdogan.

Observatorii internaţionali acuză, însă, că până la 2,5 milioane de voturi ar fi fost manipulate prin neştampilarea buletinelor la secţiile de vot din Turcia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`