Trupele Armatei Israelului ar fi preluat clădirea parlamentului din Gaza și s-ar fi filmat cu steaguri israeliene

Trupele Armatei Israelului ar fi preluat clădirea parlamentului din Gaza și s-ar fi filmat cu steaguri israeliene
Foto simbol: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

O imagine care circulă pe rețelele sociale arată trupe ale Brigăzii Golani a Armatei israeliene (IDF) în clădirea parlamentului Gaza din orașul Gaza, după ce ar fi capturat locul respectiv, informează publicația The Times of Israel. Poza poate fi văzută AICI.

Clădirea Consiliului Legislativ Palestinian din Gaza a servit doar parlamentarilor Hamas de la preluarea Fâșiei Gaza de către grupul terorist, în 2007.

Șeful IDF spune că sunt pregătite planuri pentru a restabili securitatea în nord

Șeful Statului Major al IDF, generalul Herzi Halevi, face o evaluare la Comandamentul de Nord din Safed, și a jurat că va restabili securitatea locuitorilor din nordul Israelului, având în vedere atacurile repetate cu rachete din partea Hezbollah și a facțiunilor palestiniene aliate, conform The Times of Israel.

„Ne pregătim puternic cu planuri de acțiune pentru nord. Misiunea noastră este să oferim siguranță. Situația privind securitatea nu va exista atât timp cât locuitorii din nord nu se vor simți în siguranță să se întoarcă la casele lor”, spune Halevi.

IDF spune că Halevi a aprobat planurile de acțiune și a instruit Comandamentul de Nord să mențină un nivel ridicat de pregătire.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`