Ne aşteaptă un război nuclear! Rusia pregăteşte Crimeea pentru amplasarea de bombe atomice

Ne aşteaptă un război nuclear! Rusia pregăteşte Crimeea pentru amplasarea de bombe atomice
Foto: ukrainiancrusade.blogspot.com

Moscova a dublat trupele aflate în Crimeea, deoarece Rusia continuă pregătirea infrastructurii militare pentru instalarea armelor nuclare, potrivit declaraţiilor ambasadorul Ucrainei la ONU, Vladimir Ielcenko, informează agenţia de presă Unian, citată de Agerpres.

„În Crimeea ocupată are loc o militarizare intensă. Rusia şi-a dublat forţele militare din peninsulă şi continuă pregătirea infrastructurii de aici pentru desfăşurarea de arme nucleare, modernizează inclusiv depozitele de muniţii nucleare din epoca sovietică”, a declarat diplomatul ucrainean.

Totodată, Vladimir Ielcenko a evidenţiat că tensiunile din Marea Azov, situată între Crimeea şi Rusia, sunt în creştere, fiind folosită de ruşi pentru trecerea trupelor Kremlinului.

„Din punctul de vedere al armatei, situaţia din Marea Azov este foarte tensionată. După cum a precizat deja Serviciul de Stat pentru Frontieră, acolo se află aproximativ 120 de nave şi vedete (ruse), dar numai 36 au arme şi pot acţiona, iar 24 au suficient armament la bord”, a explicat comandantul marinei ucrainene, Igor Voroncenko.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`