Donald Trump forţează mâna liderilor europeni: Preşedintele american ia în considerare posibilitatea de a îl invita pe Vladimir Putin la viitorul summitul G7

Donald Trump forţează mâna liderilor europeni: Preşedintele american ia în considerare posibilitatea de a îl invita pe Vladimir Putin la viitorul summitul G7
Sursă foto: Facebook / Donald Trump

În ciuda faptului că revenirea Rusiei în grupul celor mai puternice state ale lumii este respinsă de liderii europeni, Donald Trump continuă să provoce şi să militeze pentru revenirea la formatul G8.

Duminică, în a doua zi a summitului G7 din staţiunea franceză Biarritz, preşedintele american a declarat că ia în calcul posibilitatea de aîl invita pe Vladimir Putin la următorul summit care va avea loc chiar în Statele Unite în 2020, anunţă Reuters.

Trump deschisese din urmă cu o săptămână discuţiile privind revenirea la G8 alături de Rusia. Moscova a fost exclusă din format în 2014 ca urmare a anexării Crimeii şi a agresiunii din estul Ucrainei.

„Cred că este potrivit ca Rusia să facă parte din grup. Deci cu siguranță văd posibilă revenirea la G8. Iar dacă cineva ar face această mișcare, sunt cu siguranță dispus să mă gândesc la asta”, afirmase Dondald Trump

Marea Britanie, Germania, Franța și Canada s-au opus în repetate rânduri revenirii la formatul G8 până când Vladimir Putin nu va face concesii în ceea ce privește situația din Ucraina.

Invitat la summitul de la Biarritz din calitatea de observator, Donald Tusk a respins sâmbătă o posibilă revenire a Rusiei afirmând că nimic nu s-a schimbat de la momentul excluderii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`