Trump salută decizia Curţii Supreme privind imigraţia: "O victorie clară pentru siguranţa naţională"

Trump salută decizia Curţii Supreme privind imigraţia: "O victorie clară pentru siguranţa naţională"

Decizia Curţii Supreme de Justiţie privind aplicarea măsurilor antiimigraţie reprezintă o "victorie clară pentru siguranţa naţională", afirmă Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, citat de USA Today, citat de Mediafax.

"Este vorba de o victorie clară pentru siguranţa noastră naţională. Decizia Curţii Supreme permite intrarea în vigoare în mare parte a măsurilor de suspendare a călătoriilor din şase ţări cu riscuri teroriste şi suspendarea venirii refugiaţilor", a declarat Donald Trump.

"Sunt foarte recunoscător pentru decizia luată de Curtea Supremă. Trebuie să menţinem securitatea în America!", a subliniat președintele.

"În calitatea de preşedinte, eu nu pot permite să ajungă în Statele Unite oameni care ne pot face rău. Eu vreau oameni care să poată iubi Statele Unite şi toţi cetăţenii americani, oameni care să fie muncitori şi productivi", a spus Donald Trump.

Curtea Supremă de Justiţie din Statele Unite a decis, luni, să permită implementarea, în mare parte, a măsurilor conţinute în ordonanţa antiimigraţie emisă de preşedintele Donald Trump.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a emis pe 6 martie o nouă ordonanţă executivă antiimigraţie, impunând restricţii temporare de călătorie cetăţenilor din şase ţări situate în Africa şi în Orientul Mijlociu.

Noua ordonanţă a fost emisă după ce o măsură similară, adoptată în ianuarie, a fost blocată de o instanţă federală, în contextul în care generase confuzie pe aeroporturile din Statele Unite. Noua ordonanţă prezidenţială vizează cetăţenii din Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen, cărora le pot fi impuse interdicţii de călătorie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie