A început summitul istoric Donald Trump – Vladimir Putin: Primele declaraţii ale celor doi şefi de stat (VIDEO)

A început summitul istoric Donald Trump - Vladimir Putin: Primele declaraţii ale celor doi şefi de stat (VIDEO)

Donald Trump şi Vladimir Putin au început summitul istoric ce îi aduce pentru prima dată faţă în faţă într-o întâlnire bilaterală.

În declaraţiile de la debutul summitului, Donald Trump a subliniat că vrea să folosească summitul pentru a îmbunătăţi relaţiile dintre cele două state care se află la una dintre cele mai proaste momente de la finalul Războiului Rece.

„Cred că vom avea în sfârșit o relație extraordinară (…) A te înțelege bine cu Rusia e un lucru bun, nu un lucru rău”, a declarat Trump.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

De altfel şi înainte de întâlnirea cu Vladimir Putin, Donald Trump a acuzat că de vină pentru relaţiile extrem de reci dintre Rusia şi Statele Unite ar fi ”nesăbuința” și ”stupiditatea” de care au dat dovadă chiar americanii în ultimii ani.

Cei doi lideri vor discuta despre „orice, de la comerţ la armată şi de la rachete la China”.

”Vom vorbi puţin despre China şi despre prietenul nostru comun, preşedintele Xi”, a spus Trump. ”Cred cu adevărat că lumea vrea să vadă că ne înţelegem. Suntem două mari puteri nucleare. Deţinem 90% din capacitatea nucleară şi asta nu este un lucru bun, este un lucru rău”, a mai declarat liderul de la Casa Albă.

La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin i-a declarat omologului american că a sosit timpul pentru a discuta despre relaţiile între Washington şi Moscova.

De asemenea, Putin a sugerat că ar trebui abordate şi chestiuni dificile de pe agenda internaţional

Summitul va începe cu o discuţie la care vor participa doar cei doi lideri de stat fără niciun consilier.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie