Trump, mesaj dur pentru Macron: „La Paris începuseră să învețe germana până să-i salveze America. Plătește pentru NATO ori ba!”

Trump, mesaj dur pentru Macron: La Paris începuseră să învețe germana până să-i salveze America. Plătește pentru NATO ori ba!”

Preşedintele Donald Trump continuă mesajele critice la adresa omologului său francez după ce acesta a început o îndepărtare de Statele Unite ale Americii. Într-un mesaj pe Twitter, liderul de la Casa Albă a râs de faptul că Macron mai are doar 26% cotă de încredere în sondaje şi a îndemnat Franța ”să devină din nou mare”.

Trump a sugerat că Macron a deschis tema unei armate europene doar pentru a abate atenţia de la căderea sa în sondaje. “Problema este că Emmanuel suferă de o popularitate foarte scăzută în sondajele din Franța”, a comentat Trump după ce l-a criticat pe președintele francez că a susținut ideea unei armate europene care să protejeze continentul de Rusia, China și Statele Unite, arată inpolitics.ro.

“Apropo, nu există nici o țară mai naționalistă decât Franța, oameni foarte mândri – și pe bună dreptate!”, a mai scris liderul de la Casa Albă, concluzionînd “Faceți Franța mare din nou!”, aluzie clară la poziția sa inferioară Germaniei.

Donald Trump a amintim cum Franţa a fost învinsă de două ori de Germania în cele două războaie mondiale şi a îndemnat autorităţile de la Paris să îşi plătească contribuţia la NATO pentru a întări siguranţa naţională.

”La Paris începuseră să învețe germana pînă să-i salveze America. Plătește pentru NATO ori ba!”, a scris Trump pe Twitter.

Relația dintre Donald Trump și Emmanuel Macron a fost una tensionată încă de la alegerea președintelui francez ca urmare a viziunii diferite pe principalele politici abordate de cei doi șefi de stat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`