Donald Trump cere Europei să își ia înapoi sutele de combatanți ai Statului Islamic care au fost capturați în Siria (FOTO)

Donald Trump cere Europei să își ia înapoi sutele de combatanți ai Statului Islamic care au fost capturați în Siria (FOTO)
Foto: Facebook / Donald J. Trump

Finalul califatului islamic ridică mari probleme pentru statele europene. Cum un număr foarte mare de cetățeni europeni au plecat în Siria și Irak și s-au alăturat Statului Islamic, acum rămâne întrebarea ce se va întâmpla cu aceștia odată cu finalul luptei contra teroriștilor.

Președintele american Donald Trump a îndemnat sâmbătă statele europene să își ia înapoi cei peste 800 de combatanți din Statul Islamic care au fost capturați în Siria pentru a îi judeca, informează Reuters.

”Statele Unite cere Marii Britanii, Germaniei și celorlalți aliați europeni să repatrieze peste 800 de combatanți ISIS care au fost capturați în Siria și să îi judece”, a scris Trump care a subliniat că alternativa nu este una bună, pentru că ”vom fi forțați să îi eliberăm”.

”E timpul ca și alții să își facă treaba pe care sunt capabili să o facă”, a adăugat Trump.

Reamintim că sâmbătă Forțele Democrate Siriene, susținute de Statele Unite, au preluat controlul asupra ultimei enclave controlate de organizația teroristă Stat Islamic din estul Siriei.

Conform informațiilor publicate de monitorul de război, ultimele sute de militanți islamiști din zonă s-au predat în ultimele două zile. Există posibiltatea ca alți militanți să se ascundă încă în tunelurile subterane din zonă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`