Trump atacă FMI și Banca Mondială: "Să impună AUSTERITATE și la nivelul oficialilor lor!"

Trump atacă FMI și Banca Mondială: "Să impună AUSTERITATE și la nivelul oficialilor lor!"

Secretarul Trezoreriei SUA Steven Mnuchin a declarat vineri că este nevoie de modificări majore în modul de funcționare al FMI și Băncii Mondiale. Instituțiile internaționale ar trebui să fie mai prudente în împrumuturile acordate țărilor în curs de dezvoltare.

Poziția vine la doar câteva zile după ce Administrația Donald Trump deja reacționase la criticile Fondului față de planul fiscal al SUA.
Cel mai important membru al Fondului Monetar Internațional, SUA, susține că este nevoie de o regândire de ansamblu a acestei instituții, ca și a Băncii Mondiale. Secretarul Trezoreriei americane Steven Mnuchin a declarat ieri în cadrul unui summit pe teme economice la Washington că Fondul ar trebui să-și revizuiască drastic standardele după care acordă credite și concepe planurile de rostogolire a datoriilor ale unor țări cu venituri medii precum China.

Nu este prima săgeată lansată de SUA către această. Casa Albă a reacționat dur la criticile FMI față de planul fiscal al lui Trump. Directorul pentru buget al Administrației americane, Mick Mulvaney, a afirmat, potrivit Bloomberg, că Fondul are un interes pentru ca măsurile să eșueze, pentru că dacă ar fi un succes, nu ar mai avea argumente pentru a susține reglementările masive.

Afirmația lui Mnuchin vine într-un context în care președintele Băncii Mondiale Jim Yong Kim a declarat că instituția pe care o conduce ar avea nevoie de o majorare de capital. „Mai mult capital nu este soluția atunci când capitalul deja existent nu este alocat eficient”, a declarat șeful Trezoreriei SUA. „Cererea pentru capital ieftin totdeauna va depăși oferta; cheia este să te asiguri că aceste resurse sunt alocate acolo unde este cea mai mare nevoie și unde pot atinge rezultate efective și sustenabile.”
O țintă indirectă a oficialului american ar putea fi China, care a accesat de la Banca Mondială împurmuturi în valoare de 2,4 miliarde dolari, potrivit StirileProtv.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie