Donald Trump, atac la adresa lui Macron: „Este insultător să spui că NATO este în moarte cerebrală. Nimeni nu are nevoie de NATO mai mult decât Franța”

Donald Trump, atac la adresa lui Macron: Este insultător să spui că NATO este în moarte cerebrală. Nimeni nu are nevoie de NATO mai mult decât Franța
Foto: hepta.ro

Cu ocazia participării la Londra la summitul NATO, președintele american Donald Trump s-a lansat într-o serie de critici dure la adresa lui Emmanuel Macron pentru afirmația acestuia potrivit căreia „NATO ar fi în moarte cerebrală”.

Acesta a numit afirmația drept o „insultă” și i-a transmis că nimeni nu are nevoie atât de mult precum Franța.

”Nu poți spune așa ceva despre NATO. Este insultător să spui că NATO este în moarte cerebrală. Este o declarație obraznică”, a spus Trump, într-o conferință de presă susținută împreună cu secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg, la Londra.

„Mă uit la el (Emmanuel Macron-n.red) și vă zic că are nevoie de protecție mai mult decât oricine altcineva și îl văd că se desprinde (de NATO-n.red). Așa că sunt puțin surprins”, a mai declarat Trump.

Liderul de la Casa Albă și-a reluat criticile și la adresa cancelarului german Angela Merkel căreia i-a reproșat că nu alocă suficienți bani pentru apărare și nu respectă astfel obligațiile le care de membru al alianței.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`