Trump confirmă că a fost la un pas să atace Iranul: „Ar fi murit 150 de oameni. Am oprit atacul cu 10 minute înainte de declanșarea operațiunii” (FOTO)

Trump confirmă că a fost la un pas să atace Iranul: Ar fi murit 150 de oameni. Am oprit atacul cu 10 minute înainte de declanșarea operațiunii (FOTO)
Foto: Donald Trump (sursă foto: hepta.ro)

Preşedintele american Donald Trump a confirmat vineri că a aprobat un atac militar asupra Iranului, dar a decis să anuleze acest ordin cu 10 minute înainte să fie declanşat. Atacul era o răzbunare pentru că regimul de la Teheran a doborât o dronă de spionaj americană în apele internaţionale.

Într-o postare pe Twitter, Trump arată că înainte de atac a întrebat un general câţi oameni ar muri dacă acesta va fi pus în practică, iar când a primit răspunsul că ar fi 150 de victime, a decis să oprească această operaţiune cu chiar 10 minute înainte să aibă loc.

Trump a mai spus că o astfel de ripostă ar fi fost disproporționată față de doborârea unei drone americane, în care nu se afla niciun om. ”Nu mă grăbesc, armata noastră este reconstruită și este gata de atac, este de departe cea mai bună din lume”, a mai scris Trump.

Liderul de la Casa Albă a precizat că noi sancțiuni vor fi impuse Iranului. ”Iranul nu va avea niciodată arme nucleare, nu împotriva SUA, nu împotriva lumii!”, a conchis el.

În zona Gofului Persic, Statele Unite are Flota a Cincea, a doua cea mai puternica flotă din Marina Militară americană. Potrivit datelor Institutului Naval al Marinei Americane, aceasta este compusă din 21 de nave, de diferite clase (portavioane, distrugătoare, submarine, etc).

La acestea, se mai adaugă suport aerian şi terestru din Kuwait, Turcia, Bahrain şi Arabia Saudită.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`