Trump a fost aplaudat furtunos când a apărut cu urechea bandajată la Convenția Națională Republicană. Republicanii au vorbit despre intervenția divină și diavoli

Trump a fost aplaudat furtunos când a apărut cu urechea bandajată la Convenția Națională Republicană. Republicanii au vorbit despre intervenția divină și diavoli

Donald Trump, purtând un bandaj care îi acoperă parțial urechea dreaptă, a apărut în public pentru prima dată după ce a supraviețuit unei tentative de asasinat în weekend.

Republicanii consideră că supraviețuirea lui Trump este un act miraculos

Trump și-a făcut o intrare dramatică în uralele puternice ale celor prezenți în timpul primei nopți a convenției naționale republicane de la Milwaukee, oamenii strigând „SUA!” și „luptă!” Lee Greenwood a cântat „Proud to be an American” când Trump a intrat în sala evenimentului.

Trump a străbătut sala în care se ținea evenimentul înainte de a se îndrepta către un pupitru, unde s-a alăturat mai multor republicani de seamă, printre care Tucker Carlson, congresmanul Byron Donalds și JD Vance, pe care i-a numit colegi de conducere mai devreme în cursul zilei.

Apariția sa s-a petrecut după ce o mulțime de republicani, inclusiv Marjorie Taylor Greene, congresmanul de extremă dreaptă din Georgia, l-a numit pe Trump „părintele fondator” al „mișcării America First”.

Vorbitorii au salutat supraviețuirea lui Trump ca pe un act miraculos. Ei au vorbit despre o țară în declin sub Joe Biden, afectată de creșterea prețurilor la alimente și la locuințe, în timp ce politicienii erau mai preocupați de imigranții fără acte și problemele transgender.

Ei au încercat să picteze o viziune opusă asupra Americii condusă de Trump, susținând că era o țară prosperă în care aceste probleme nu existau.

Greene a făcut referire directă la tentativa de asasinare a lui Trump de sâmbătă.
„Din păcate, acesta este și un moment sumbru pentru națiunea noastră. Acum două zile, răul s-a năpustit asupra bărbatului pe care îl admirăm și îl iubim atât de mult. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că l-a apărat pe președintele Trump”, a spus ea.

Senatorul Tim Scott, din Carolina de Sud, a sugerat, de asemenea, că intervenția divină a jucat un rol în eveniment. „Dacă nu ai crezut în miracole înainte de sâmbătă, ar fi bine să crezi din acest moment”, a spus el.

„Un diavol a venit în Pennsylvania ținând o pușcă, dar un leu s-a întors în picioare și a răcnit”, a adăugat el, în aplauze puternice în Forumul Fiserv.

Kristi Noem, guvernatoarea Dakotei de Sud, a adus în discuție și el tentativa de asasinat de sâmbătă. „Acum două zile, întreaga lume s-a schimbat. Răul și-a arătat prezența printr-un act de lașitate”, a spus ea.

„Un american nevinovat și-a pierdut viața și vom continua să-i menționăm familia în rugăciunile noastre zilnice”, a adăugat guvernatoarea, care a fost considerată o potențială alegere la vicepreședinție până când a publicat o poveste despre uciderea câinelui și a caprei ei.

„Înainte de această săptămână, știam deja că președintele Donald Trump era un luptător. Este cel mai dur om pe care l-am întâlnit vreodată. Nimeni nu a îndurat mai mult decât el.”

Republicanii au atacat democrații pe tot parcursul discursurilor

Pe fondul apelurilor la unitate în timpul convenției, senatorul Ron Johnson din Wisconsin a spus că democrații și politicile lor reprezintă „un pericol clar și prezent pentru America, pentru instituțiile noastre, pentru valorile noastre și pentru poporul nostru”.

Mark Robinson, mâna dreaptă a guvernatorului Carolinei de Nord, care a atras critici pentru remarci violente, rasiste și sexiste, a vorbit și el luni. Vorbind la o biserică luna trecută, Robinson spusese: „Unii oameni trebuie uciși.”

Dar acum, o mare parte din discursul său s-a concentrat pe povestea lui personală și pe creșterea prețurilor – în conformitate cu tema convenției de luni „Fă America din nou bogată”.

„Prețurile la alimente au crescut vertiginos, gazul este aproape dublu, fabricile, la fel ca cea la care am lucrat, se închid, lăsând familiile din Carolina de Nord să se simtă lipsite de speranță. Democrații au dat sute de miliarde de dolari migranților și națiunilor străine, în timp ce generația Z trebuie să se descurce cum pot și nu vor putea să dețină niciodată o casă, niciodată nu se vor căsători.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)