Trump a confirmat că se întâlnește cu Benjamin Netanyahu vineri în Florida: „vom avea din nou pace și stabilitate”

Trump a confirmat că se întâlnește cu Benjamin Netanyahu vineri în Florida: vom avea din nou pace și stabilitate
Trump a confirmat că se întâlnește cu Benjamin Netanyahu, sursă foto: captură YT

Donald Trump și Benjamin Netanyahu se vor întâlni vineri, 26 iulie, la reşedinţa Mar-a-Lago din Florida a fostului președinte american, în marja vizitei oficiale a premierului israelian la Washington, relatează Reuters.

Trump spune că-și dorește din nou pace în Orientul Mijlociu

„Aştept cu nerăbdare să-l primesc pe Bibi Netanyahu la Mar-a-Lago, în Palm Beach, Florida (…) În cursul primului meu mandat, a fost pace şi stabilitate în regiune, (…) şi le vom avea din nou”, a scris Donald Trump pe reţeaua sa Truth Social, înainte de a trimite un comunicat menţionând că întâlnirea va avea loc vineri.

Benjamin Netanyahu urmează să se întâlnească joi la Casa Albă, cu preşedintele Joe Biden care şi-a revenit după ce a fost infectat cu Covid. Această întâlnire este aşteptată de mult timp, într-un context tensionat între cele două ţări aliate după mai bine de nouă luni de război în Gaza.

„Aşa cum am spus în discuţiile mele cu preşedintele Zelenski (vineri, n.red.) şi alţi lideri mondiali în ultimele câteva săptămâni, programul meu PACE PRIN FORŢĂ va demonstra lumii că aceste războaie oribile şi criminale şi aceste conflicte violente trebuie să înceteze” a afirmat Donald Trump.

El a afirmat că „milioane de oameni mor, iar Kamala Harris nu este în măsură să pună capăt acestui lucru”.
Premierul israelian urmează să ţină miercuri, 24 iulie, un discurs în faţa Congresului şi să se întâlnească în cursul săptămânii cu vicepreşedinta Kamala Harris, candidata favorită a democraţilor după retragerea lui Joe Biden.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect