Trei posibile cazuri de gripă aviară la om, raportate în statul american Colorado / Care sunt principalele simptome

Trei posibile cazuri de gripă aviară la om, raportate în statul american Colorado / Care sunt principalele simptome
Sursa Foto: Freepik

Colorado a raportat trei cazuri prezumtive de infecție cu virusul gripei aviare H5 la lucrătorii din fermele de păsări de curte, au anunțat vineri experții Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Cele trei persoane au prezentat simptome ușoare, a spus CDC într-un comunicat. Infecțiile au avut loc la lucrătorii care sacrificau animale infectate într-o unitate de păsări care se confrunta cu un focar de gripă aviară H5N1, potrivit Reuters.

Simptomele au inclus conjunctivită și simptome comune ale infecțiilor respiratorii, au declarat oficialii din Colorado într-un comunicat, adăugând că niciuna dintre persoane nu a fost spitalizată.

Epidemiologii de stat au spus că infecțiile par să fi avut loc prin contactul cu păsările de curte infectate.

CDC a declarat că trimite o echipă în Colorado pentru a sprijini o investigație și că riscul pentru publicul larg rămâne scăzut.

Infecțiile umane cu gripa aviară H5N1 sunt îngrijorătoare din cauza potențialului de a provoca boli severe și posibil de a provoca o pandemie dacă virusul s-ar schimba și ar dobândi capacitatea de a se răspândi cu ușurință de la o persoană la alta, a spus CDC.

Cazurile fac parte dintr-un focar de anvergură de gripă aviară H5N1 care s-a răspândit la nivel global la păsările sălbatice, infectând păsările de curte și diverse specii de mamifere și provocând un focar la vacile de lapte din SUA.

„Nu există semne de creștere neașteptată a activității gripale altfel în Colorado sau în alte state afectate de focarele de gripă aviară H5 la vaci și păsări de curte”, a spus CDC.

Testele preliminare efectuate de oficialii din Colorado au arătat că cei trei au fost infectați cu un nou tip de gripă și se presupune că au gripa aviară. Probele au fost trimise la CDC pentru testare de confirmare.

Dacă sunt pozitive, ar reprezenta al patrulea caz de gripă aviară în Colorado și al șaptelea caz de virus în SUA din martie.

CDC a spus că descoperirile din investigația lor vor informa dacă sunt necesare modificări de orientare. O analiză a secvențelor de virus de la acest focar va fi, de asemenea, importantă pentru a determina dacă este justificată o modificare a evaluării riscurilor.

CDC a declarat că recomandările sale cu privire la H5N1 rămân neschimbate și a îndemnat oamenii să evite expunerea apropiată, prelungită sau neprotejată la animale bolnave sau moarte, inclusiv păsări sălbatice, păsări de curte, alte păsări domestice și alte animale sălbatice sau domestice, inclusiv vacile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)
20:34 - Mircea Geoană, mesaj de Ziua Democrației: „În România este încă suferindă. Trebuie să o îndreptăm”
20:33 - Naționala Angliei ar risca să fie interzisă la EURO 2028, turneu organizat în Regatul Unit și Irlanda. UEFA, avertisment pentru guvernul britanic