Trei oameni au murit din cauza febrei West Nile într-o țară des vizitată de români. Câte cazuri au fost identificate

Trei oameni au murit din cauza febrei West Nile într-o țară des vizitată de români. Câte cazuri au fost identificate
Sursa foto: Pixabay

Albania este afectată de virusului West Nile. 17 cazuri au fost identificate în această țară care este des vizitată de români. Trei persoane au murit, raportează Institutul de Sănătate Publică (IPH) din această țară.

Albania este afectată de febra West Nile. Trei persoane au murit

Nouă persoane cu vârsta de peste 70 de ani fuseseră spitalizate din cauza virusului West Nile, potrivit informațiilor actualizate ale autorității sanitare.

Silvia Bino, șefa Departamentului de Control al Bolilor Infecțioase din cadrul Institutului de Sănătate Publică, a îndemnat publicul să „rămână calm, dar vigilent” în fața virusului, după raportul IPH de luni.

80% dintre persoanele infectate nu reprezintă simptome, iar 20% au febră sau dureri. Potrivit unor actualizări, 1% dintre cazuri au dezvoltat simptome severe, scrie Agerpres.

Cele mai multe cazuri au fost identificate în luna iulie, iar persoanele care au decedat aveau peste 62 de ani. Cetățenii în vârstă sunt cei mai vulnerabili la infecție, potrivit raportului.

Cazurile au fost semnalate în principal în oraşul Lushnjë şi judeţele Fier, Kurbin şi Berat.

Printre simptomele bolii se numără febra, durerile musculare severe, durerile de cap intense şi petele pe piele.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a transmis că joi, 1 august, au fost confirmat două cazuri de infectare cu virusul West Nile, în România. Cele două cazuri au fost raportate la o persoană din categoria de vârstă 60 – 69 de ani şi la o persoană de 80 de ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`