Trei britanici uciși în Ucraina, membri ai Legiunii Străine. Ministerul rus al Apărării: „Distrugerea mercenarilor străini va continua”
Trei cetățeni britanici au murit în războiul ruso-ucrainean, toți membri ai Legiunii Străine. Cei trei militari au decedat în atacul aerian rusesc asupra bazei militare ucrainene Yavoriv, aflată la doar 25 de kilometri de granița cu Polonia, informează Daily Mail.
Liderii serviciilor de informaţii ucrainene cred că printre militarii străini din Ucraina s-au infiltrat şi ruşi, care oferă administrației de la Kremlin informaţii despre acţiunile militare ale armatei conduse de la Kiev. Un membru al gărzii militare ucrainene a văzut un bărbat, care avea în mâini un laptop, fugind de la bază înainte de atac, notează presa britanică.
Foștii militari au făcut parte din Regimentul de Parașutiști din Marea Britanie. Ei s-au înrolat în Legiunea Străină după ce Vladimir Putin a invadat Ucraina, luna trecută. Potrivit presei britanice, în urma atacului, mai mulți mercenari din Legiunea Străină ar fi fugit de la baza militară, șocați de amplitudinea evenimentului.
Reacția Rusiei, după masacrul din Ucraina
Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a declarat că baza a fost vizată de un atac cu arme de precizie cu rază lungă de acţiune pentru că „găzduia mercenari străini şi multe arme străine”.
Oficialul rus s-a angajat că „distrugerea mercenarilor străini care au ajuns în Ucraina va continua”. Potrivit acestuia, 180 de persoane au murit în urma atacului de la Yavoriv, însă Ucraina a transmis că doar 35 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma atacului.
Ministerul britanic al Apărării a reacționat în urma bombardamentului. Potrivit oficialilor din Marea Britanie, niciun membru activ al armatei Regatului Unit nu se afla în bază la momentul atacului.
Legiunea Străină, o grupare militară temut la nivel mondial
Legiunea Străină este unul dintre cele mai respectate corpuri militare de pe întreaga lume. De-a lungul timpului, sondații armatei înființate în secolul XIX, în Franța au luptat pe câmpurile de luptă din America, Africa, Europa, dar și în cele două Războaie Mondiale.
Armata legionară și-a început activitatea cu cetățeni străini, în special pușcăriași, hoți, criminali, cerșetori și imigranți ilegali, plus voluntari care nu făceau neapărat subiectul unor anchete penale.
Și în prezent, „mașinăriile de ucis” din Franța recrutează inclusiv condamnați penal, care înainte de a fi admiși trebuie să treacă niște probe fizice și psihice extrem de severe.