Tragedie în Marea Britanie. A murit Srichand Hinduja, cel mai bogat om din țară

Tragedie în Marea Britanie. A murit Srichand Hinduja, cel mai bogat om din țară
Foto: Joel Ryan/AP

Srichand Hinduja, omul de afaceri cunoscut ca patriarhul” celei mai bogate familii din Regatul Unit, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, conform anunțului făcut joi de purtătorul său de cuvânt, citat de AFP.

Cu mare tristeţe, vă anunţăm decesul tatălui nostru, SP Hinduja”, a precizat purtătorul familiei într-un comunicat de presă. Srichand Hinduja, căruia rudele şi prietenii îi spuneau SP”, a murit miercuri. El a fost un vizionar al industriei şi al afacerilor, un umanist şi un filantrop”, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt, potrivit Agerpres.

Srichand Hinduja, plasat într-un azil public din cauza demenței

Familia Hinduja ocupă poziția de conducere în cadrul Hinduja Group, un conglomerat internațional care deține diverse companii în domenii precum sectorul bancar, financiar și sănătate. Grupul are peste 150.000 de angajați în întreaga lume.

Potrivit clasamentului publicat în 2022 de Sunday Times, averea acestei familii depăşeşte 28 de miliarde de lire sterline. În noiembrie 2022, presa britanică a relatat că Srichand Hinduja, un membru al acestei familii, a fost implicat într-o dispută familială în timp ce suferea de demenţă. Această informaţie a devenit publică după ce instanţa a fost sesizată în legătură cu acest caz. Din cauza lipsei de îngrijiri adecvate, un judecător a decis plasarea sa într-un azil public.

Judecătorul britanic a explicat că, în martie 2021, Srichand Hinduja a fost spitalizat, dar atunci când starea sa de sănătate s-a îmbunătățit, membrii familiei sale nu au reușit să găsească o soluție pentru a-l găzdui și a-i oferi îngrijiri medicale, în ciuda resurselor financiare remarcabile de care dispun”.

Mi s-a spus că este un om iubit şi respectat. Însă el nu are parte acum de aşa ceva. Nu a fost respectat” în acest caz, a adăugat judecătorul.

Litigiu bancar și scandal politic

În urma unui litigiu privind o bancă din Elveția, înțelegerea care exista între membrii familiei Hinduja a fost distrusă. Compania familiei a fost înființată în India acum peste un secol, dar a fost condusă din Iran timp de mai multe decenii. Cu toate acestea, Revoluția Iraniană din anii ’70 i-a forțat să părăsească țara și să se stabilească în Regatul Unit.

În anii 2000, Srichand Hinduja a fost subiectul principal al ziarelor britanice, întrucât a fost implicat într-un scandal politic ce a afectat guvernul condus de Tony Blair. Acest scandal s-a centrat în jurul acuzațiilor aduse parlamentarilor laburiști, care ar fi exercitat presiuni în favoarea celebrului miliardar pentru a obține cetățenia britanică. Ca urmare a acestor acuzații, Peter Mandelson a fost constrâns să demisioneze în 2001 din funcția de Secretar de Stat pentru Irlanda de Nord.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)