Tragedie în India. 15 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite, în urma unui accident feroviar

Tragedie în India. 15 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite, în urma unui accident feroviar
Sursa foto: Captură video - YouTube

Un tren de marfă s-a izbit luni, 17 iunie, în spatele unui tren de pasageri care staționa în statul indian Bengalul de Vest. 15 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite, a anunțat poliția. Autoritățile feroviare consideră că accidentul a avut loc dintr-o eroare a șoferului, scrie Reuters.

Accident feroviar în India: 15 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite

Cincisprezece cadavre au fost scoase din vagoanele mutilate, a declarat pentru Reuters Abhishek Roy, un oficial de rang înalt al poliției din districtul Darjeeling, în estul statului, locul accidentului.

Cincizeci și patru de persoane au fost rănite, iar echipele de salvare ale poliției și ale forței naționale de intervenție în caz de dezastru lucrau pentru a îndepărta resturile de pe vagoanele deraiate, a adăugat Roy.

Trenul de marfă a lovit trenul Kanchanjunga Express care se deplasa spre Kolkata, capitala Bengalului de Vest, dinspre statul nord-estic Tripura, scoțând de pe șine trei vagoane ale trenului de pasageri.

Nu a fost imediat clar câți pasageri se aflau la bord în acel moment.

Printre victime se numără șoferul trenului de marfă și un paznic din trenul de pasageri, a declarat Jaya Varma Sinha, șefa consiliului feroviar care administrează rețeaua de cale ferată din întreaga țară.

Accidentul s-a produs după ce șoferul trenului de marfă nu a respectat un semnal, a adăugat Sinha.

„Compartimentul paznicului din trenul de pasageri a fost grav avariat”, a adăugat ea. „Au fost atașate două dube de colete în fața acestuia, ceea ce a redus amploarea pagubelor pentru pasageri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`