Tragedia submersibilului Titan: Cum a arătat implozia catastrofală? „Au murit într-un mod în care…” (VIDEO)

Tragedia submersibilului Titan: Cum a arătat implozia catastrofală? „Au murit într-un mod în care...” (VIDEO)
Foto: Captura YT

Conform declarației contraamiralului John Mauger din cadrul Gărzii de Coastă americane, submersibilul Titan, care se îndrepta în adâncuri spre epava pachebotului Titanic, a suferit duminică o implozie catastrofală” și a dispărut împreună cu cei cinci membri ai echipajului. Experti citați de CNN au explicat că o implozie este opusul unei explozii și se produce atunci când un obiect se prăbușește brusc și violent. La adâncimea respectivă, submersibilul a fost supus unei presiuni uriașe, iar chiar și cea mai mică defectiune structurală putea avea consecințe dezastruoase.

Recuperarea membrilor echipajului de pe Titan: Perspective și dificultăți

La adâncimea la care se găsește epava Titanicului, presiunea atinge aproape 4.000 de tone pe metru pătrat. Există multe întrebări cu privire la cunoașterea situației de către echipaj. Cu o presiune atât de uriașă exercitată asupra submarinului, implozia ar fi avut loc într-o fracțiune de secundă, scrie Digi24.

Potrivit lui Aileen Marty, fost ofițer de marină și profesor la Florida International University, o explozie catastrofală a avut loc cu o viteză uluitoare de peste 2.400 de kilometri pe oră. Într-o intervenție la CNN, el a dezvăluit că întregul edificiu s-a prăbușit înainte ca pasagerii aflați în interior să-și dea seama că există o problemă. „Au murit într-un mod în care nici măcar nu şi-au dat seama că urma să se întâmple asta. În altă ordine de idei, dintre multele moduri în care putem muri, acesta este nedureros”, a spus Aileen Marty.

Întrebat cu privire la perspectivele de recuperare a membrilor echipajului de pe Titan, John Mauger de la Paza de Coastă americană a exprimat că nu poate oferi un răspuns în acest moment”, dar a asigurat că căutările vor continua. „Este un mediu incredibil de neiertător acolo jos, pe fundul mării”, a declarat el joi.

Expertul în căutări subacvatice spune că cei 5 oameni nu au suferit „zile întregi”

Expertul în căutări subacvatice David Mearns a adăugat că în tragedia imploziei submersibilului Titan, „singurul lucru care poate aduce puțină consolare” este faptul că cei 5 oameni aflați la bord nu au suferit „zile întregi”, conform unui raport al BBC. Submersibilul a suferit o implozie în apropiere de epava Titanicului. Hamish Harding și Paul-Henry Nargeolet, prietenii lui Mearns și exploratori experimentați, se aflau printre cei cinci oameni care se aflau în submersibilul care a suferit o „implozie catastrofală” în timp ce se îndrepta spre epava Titanicului.

„Asemenea vești sunt ca o lovitură în stomac, mai ales când e vorba despre un prieten. Pentru mine e o lovitură dublă. Și să auzi că un tată și fiul său făceau această expediție de Ziua Tatălui e îngrozitor”, a spus el. „Ce am aflat azi, despre fragmentele descoperite pe fundul mării, confirmă temerile pe care mulți le-am avut chiar de la început. Singura consolare este că nu au suferit zile întregi”, a spus expertul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`