Tragedia din Coreea de Sud: Comandantul poliției admite că agenții au primit mai multe apeluri privind busculada, iar răspunsul a fost „insuficient” și „dezamăgitor”

Tragedia din Coreea de Sud: Comandantul poliției admite că agenții au primit mai multe apeluri privind busculada, iar răspunsul a fost „insuficient” și „dezamăgitor”
Peste 150 de oameni au murit în busculada creată la petrecerea de Halloween din Seul, Coreea de Sud. Foto: Hepta - Zuma Press / Niu Xisitongxunshenewsis

Comandantul poliţiei din Coreea de Sud a admis că forțele de ordine au greșit în modul în care au reacționat la busculada produsă sâmbătă seara la Seul, în timpul unei petreceri de Halloween, prima de după pandemie. Peste 150 de oameni au murit în busculadă, amintește AFP.

Comandantul poliției sud-coreene, despre gestionarea busculadei din Seul

Polițiștii știau că „s-a adunat o mulţime de oameni, semnalând un pericol urgent”, a declarat Yoon Hee-keun, comandantul poliţiei naţionale, dar modul în care aceștia au prelucrat informațiile a fost „insuficient”.

Răspunsul forţelor de ordine a fost „insuficient”, „inadecvat” și „dezamăgitor”, a precizat el, dând asigurări că va exista o anchetă complexă și rapidă.

Yoon Hee-keun a mai declarat că poliția a primit numeroase apeluri care alertau asupra gravității situației, dar nu a existat un răspuns din partea agenților. Primul apel la numărul de urgență a venit la ora locală 18:34, fiind urmat de alte 10 în următoarele trei ore și jumătate.
Alți experți în măsuri de siguranță au explicat faptul că un control corect al mulţimii de oameni şi al traficului în zonă putea reduce numărul de participanţi la petrecere, notează Reuters.

Româncă în Seul: „Acesta este bulevardul groazei”

Peste 150 de oameni au murit călcați în picioare în timpul busculadei create la petrecerea de Halloween din Seul, prima organizată după pandemia de coronavirus. Printre victime sunt și cetățeni străini. Sute de tineri s-au călcat în picioare.

„Aceasta este strada, sau bulevardul Groazei. Acolo este străduţa unde s-a întâmplat tragedia, cam pe acolo… preşedintele Coreei care s-a mutat de curând în zonă. Aseară trebuia să fie o seară de petrecere, dar s-a terminat cu o tragedie”, a spus Laura Preda, o actriță româncă stabilită în Seul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`