Tradiţii multe şi unele chiar stranii de Revelion. În Danemarca se obişnuieşte să se spargă farfurii în uşa vecinilor, pe principiul că cioburile aduc noroc. În Ecuador se confecţionează sperietori de ciori care se ard la miezul nopţii, iar în Spania se mănâncă 12 boabe de struguri la trecerea dintre ani. În întreaga lume cea mai populară băutură de Revelion este şampania. De asemenea se obişnuieşte ca îndrăgostiţii să se sărute sub vâsc la miezul nopţii de Revelion.
De Anul Nou, în Danemarca, oamenii obişnuiesc să spargă farfurii în uşa vecinilor. Se consideră că familia care are cele mai multe cioburi în faţa uşii va avea parte şi de cel mai mult noroc.
În Ecuador se confecţionează sperietori de ciori umplute cu hârtie care se ard la miezul nopţii.
Fiecare familie are propria sperietoare umplută cu ziare şi bucăţi de lemn, pe care o arde în faţa casei. Tradiţia spune că astfel se distruge tot răul acumulat în cele 12 luni trecute, deschizând calea către fericire.
Iar în Spania, dacă poţi să înghesui 12 boabe de strugure în gură la miezul nopţii, ai parte de noroc în anul care vine.
Tradiţii pentru trecerea dintre ani: Cele mai ciudate obiceiuri de sărbătorire a Revelionului în lume
#DIRECT_ONE_06yvy0#
În Filipine, totul se reduce la bani. Ei cred că totul trebuie să fie rotund, astfel încât să reprezinte monede şi să aducă bogăţie.
În unele ţări din America de Sud, purtarea de lenjerie de corp colorată determină soarta cuiva în noul an. Lenjeria de corp de culoare roşie înseamnă că vei găsi dragostea. Auriul înseamnă bogăţie, iar albul semnifică pace.
În multe regiuni din Europa s-a păstrat tradiţia ca primul care păşeşte în casa cuiva după miezul nopţii să aducă un dar, o monedă pentru prosperitate, o pâine pentru îndestulare, sare pentru savoare sau tărie pentru voie bună. Se preferă ca acest 'prim-venit'' să fie bărbat cu părul închis la culoare.
Insula Madeira din Portugalia deţine recordul pentru cea mai fastuoasă petrecere de Anul Nou. Aici există obiceiul ca în noaptea dintre ani să se mănânce 12 smochine, care simbolizează 12 dorinţe pentru anul ce vine.
În China, Anul Nou se sărbătoreşte la a doua lună nouă de la solstiţiu. Se crede că petardele şi pocnitorile alungă spiritele rele. Dragonii şi leii fabuloşi dansează pe străzi.
În Japonia, de revelion sună toate clopotele de 108 ori, conform convingerii buddhiste că acest lucru aduce purificare.
Francezilor le plac lucrurile simple şi delicioase. La fiecare An Nou, ei consumă un teanc de clătite, iar în Belgia, oamenii iau în serios animalele din curte. Atât de în serios încât fermierii le urează vacilor un An Nou fericit!.
În Columbia, locuitorii poartă cu ei valize toată ziua, în speranţa de a avea un an plin de călătorii.
La Napoli, în Italia, Anul Nou este întâmpinat printr-un obicei special, care constă în a arunca pe fereastră obiecte vechi, simboluri ale anului care a trecut.
Ruşii obişnuiesc să deschidă uşile şi ferestrele pentru ca noul an să intre în casă. În Rusia o băutură din votcă, suc de lămâie şi apă de la robinet este denumită "apa murdară" şi se bea pentru a opri ghinionul.
În SUA, Anul Nou este aşteptat pe străzile oraşelor, ca şi în Canada. Toată lumea sărbătoreşte intrarea în Noul An la petreceri tradiţionale, uneori la baluri mascate când toată lumea vine costumată tematic şi cu măşti.