Eugen Tomac, după schimbarea Guvernului de la Chișinău: „Maia Sandu va fi viitorul Președinte al Republicii Moldova”

Eugen Tomac, după schimbarea Guvernului de la Chișinău: Maia Sandu va fi viitorul Președinte al Republicii Moldova
Foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis marți printr-o moțiune de cenzură votată de socialiștii lui Igor Dodon și deputații PDM, fostul partid al oligarhului Vladimir Plahotniuc.

În acest context, președintele PMP arată că Maia Sandu va merge acum și va câștiga alegerile prezidențiale ce vor avea loc anul viitor deoarece a dat dovadă de viziune și a făcut ce trebuia în mijlocul crizelor politice.

„Maia Sandu va fi viitorul Președinte al R. Moldova

Maia Sandu a dat dovadă astăzi de viziune și a făcut ce trebuie în momente de criză politică pentru R. Moldova.

A făcut pact cu diavolul, pentru a-l scoate din viața poltică pe Plahtoniuc, care ținea în mod absurd R. Moldova în izolare. Așa s-a creat guvernul susținut de socialiștii propruși și partidele proeuropene.

Era momentul unei resetări. Guvernul a plecat, pentru că Maia Sandu nu avea altă șansă de a-și păstra credibilitatea în viața politică din R. Moldova. Nu putea accepta o reformă în termenii propuși de Dodon, al căruia unic scop era impunerea controlului politic asupra Justiției. Vorba populară, “Lupu își schimba părul, dar năravul, ba”.

Prin această mișcare, Maia Sandu a demonstrat că nu poate înghiți un compromis politic la nesfârșit și se pregătește de campania electorală de anul viitor, atunci când, în calitate de lider al opoziției, va putea să-l înlăture din fruntea statului pe actualul Președinte prorus, Igor Dodon.

Dodon rămâne un politician care nu face altceva decât să îl înlocuiască pe Plahotniuc în încercarea de a controla statul.”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`