Toate acuzațiile la adresa lui Alexandru Cumpănașu și ce pedeapsă riscă fostul candidat la președinție din cauza clipurilor de pe TikTok

Publicat: 08 01. 2021, 14:06

Alexandru Cumpănașu se află în centrul unu nou scandal. După ce a fost acuzat că a derulat contracte dubioase cu statul și după implicarea zgomotoasăîn cazul Caracal, fostul candidat la prezidențiale amplifică și mai tare controversele.

După ce a făcut pasul înapoi în cazul Caracal, Alexandru Cumpănașu s-a concentrat mai mult pe activitatea în social media. Pe Tik Tok își spune „profu.online”, unde are peste 510.000 de urmăritori. Marea majoritate a urmăritorilor lui Cumpănașu sunt elevi.

Unchiul Alexandrei Măceșanu a devenit subiect de dezbatere în spațiul public după ce a înregistrat și a publicat diverse videoclipuri în care îi încurajează pe elevi să sfideze regulile instituționale, clipuri în care îi jignește pe unii urmăritori, plus video-uri în care face avansuri la fete minore. Mai mult, părinții unor eleve îl acuză pe Cumpănașu de hărțuire de minori.

Alexandru Cumpănașu ar putea ajunge la închisoare pentru videoclipurile de pe Tik Tok

În urma rafalei de acuzații, „profu.online” a intrat în atenția magistraților. Pe rolul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrat miercuri un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție. Astfel, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitarea la ură sau discriminare. În cazul de față, cu privire la cadrele didactice.

Verificările se vor extinde și după cele mai recente dezvăluiri cu tentă sexuală de pe aplicația de mesagerie WhatsApp, în care Cumpănașu invită o adolescentă să întrețină relații intime cu soția sa. De asemenea, aceste acuzațiivor fi cel mai probabil conexate și cu alte eventuale plângeri.

Pentru „incitarea publicului, prin orice mijloace, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, se arată în articolul 369 din Codul Penal.

De asemenea, potrivit articolului 208, „efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanță, care, prin frecvență sau conținut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracțiune mai gravă”.