Un tigru de la o gradină zoologică din New York a fost infectat cu noul coronavirus. De la cine a luat virusul

Publicat: 06 04. 2020, 13:24
sursa Foto: Instagram

Un tigru malaezian în vărstă de 4 ani de la gradina zoologică din Bronx, New York, a fost testat pozitiv ca fiind infectat cu noul coronavirus. Felina ar fi luat virusul de la un îngrijitor infectat la rândul lui, dar care nu prezenta niciun simptom. Reprezentanții Zoo Bronx declară că felinele sunt îngrijite și se descurcă bine în ciuda faptului că nu mai au aceeași poftă de mâncare.

„Am testat felina luând toate măsurile de precauție”

Presa americană a anunțat duminică, 5 aprilie, primul caz de coronavirus în grădina zoologică din Bronx. Este vorba despre o felină malaeziană în vârstă de patru ani pe nume Nadia.

În izolare alături de felină mai sunt sora ei, Azul, doi tigri amur și trei lei africani care prezintă tuse seacă. Felina ar fi luat virusul de la un îngrijitor infecat cu noul coronavirus, dar care nu avea simptome la acea vreme. Printr-un comunicat de presă, grădina zoologică a anunțat că tigrul are simptome ușoare și este de așteptat să se recupereze pe deplin.

„Am testat felina luând toate măsurile de precauție și ne vom asigura că orice cunoștință dobândită astfel despre coronavirus o vom împărtăși pentru a contribui la înțelegerea acestuia”, au declarat reprezentanții Zoo Bronx.

”Deși pofta lor a scăzut, felinele grădinii zoologice din Bronx se descurcă bine datorită îngrijirii veterinare și sunt vioaie, alerte și interactive cu paznicii lor”, a spus aceeași sursă.

Până acum virusul nu a provocat decese printre animale, iar experții din domeniul medical luptă pentru a stopa această răspândire. New York este focarul pandemiei de COVID-19 din Statele Unite ale Americii, cu aproape 2000 din cele 8000 de decese, care s-au îngregistrat în metropola americană.

La nivel global nu există avertismente cu privire la animale și coronavirus. Până la acest moment, nu s-au înregistrat cazuri de infectare printre câini și pisici, animale care țin companie oamenilor. Cazul acestui tigru malaezian este special pentru nu exista vreo dovadă că virusul se poate transmite și la animale.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În China, iubitorii de animale încercau să le protejeze pe acestea cumpărându-le măști de protecție

Totuși, la un moment dat în China, iubitorii de animale încercau să le protejeze pe acestea într-un fel sau altul.

Astfel, pe lângă eforturile să se salveze pe ei, oamenii care dețineau animale de companie încearcau să-și salveze și patrupedele prin tot felul de metode.

În China, nu doar oamenii erau cei care ieșeau pe stradă cu măsțti, modalitatea de protecție folosită împotriva contaminării.

Mai precis, cetățenii care își plimbu anumalele de companie pe stradă au avut grijă să le cumpere și acestora măști pentru a nu le supune niciunui risc de contaminare.

În Hong Kong, animalele de companie erau plasate în carantină pentru 14 zile

În februarie, în Hong Kong măsurile împotriva răspândirii coronavirusului se extindeau și la animale.

Autoritățile din această țară au deciseseră ca toate animalele domestice ale persoanelor infectate cu noul coronavirus să fie plasate în carantină timp de 14 zile.

Măsura a venit și după ce se vorbea despre descoperirea unei urme ale virusului la câinele unei femei bolnave.