Thailanda: Un pui de hipopotam, devenit vedetă pe internet, atrage un număr mare de vizitatori la zoo

Thailanda: Un pui de hipopotam, devenit vedetă pe internet, atrage un număr mare de vizitatori la zoo
Sursa foto: Pixabay

Cea mai nouă celebritate din Thailanda, puiul de hipopotam „Moo Deng”, reprezintă o adevărată provocare pentru îngrijitorii săi de la parcul zoologic în care este ţinut, aflat la sud de capitala Bangkok, pentru că atrage un flux neaşteptat de mare de vizitatori.

Moo Deng are milioane de fani

Moo Deng, al cărui nume se traduce prin „purceluşul săltăreţ”, are milioane de fani pe reţelele de socializare care urmăresc aventurile ei stângace fermecătoare, scrie Reuters.

„În mod normal, în timpul săptămânii și în sezonul ploios – care este un sezon scăzut – am primi aproximativ 800 de vizitatori în fiecare zi”, a declarat Narungwit Chodchoy, directorul Grădinii Zoologice Khao Kheow din provincia Chonburi.

Dar grădina zoologică primește acum 3.000 până la 4.000 de oameni în zilele lucrătoare și a primit 20.000 de vizitatori în weekend, a spus el – cei mai mulți dintre ei făcând coadă pentru a-l vedea pe Moo Deng.

„Febra Moo Deng înseamnă că ne vom organiza mai bine, astfel încât toți vizitatorii să o poată vedea”, a spus Narungwit.

Puiul de hipopotam are 2 frați

Luni dimineaţă, puiul de hipopotam femelă, cu fălci rozalii, ai cărui fraţi poartă numele „Pork Stew” (tocăniţă de porc, n.r.) şi „Sweet Pork” (purceluş dulce, n.r.), stătea fericită într-un vas cu legume şi alte gustări primite de la îngrijitori.

Bunica lui Moo Deng, Malee, a împlinit recent vârsta de 59 de an şi este cel mai bătrân hipopotam din Thailanda.

„Am plecat de acasă, din Bangkok, de la 6:30 dimineaţa doar pentru a veni să o văd pe Moo Deng”, a declarat pentru Reuters unul dintre vizitatori, Ekaphak Mahasawad, 45 de ani.„Sunt aici doar pentru ea”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)