Testarea PCR la scară largă generează o cantitate imensă de deşeuri medicale în China. „Este de o amploare aproape fără precedent”
În China, în fiecare zi, agenţi în combinezoane strâng sute de milioane de produse de unică folosinţă care au fost utilizate pentru testarea PCR. Această acțiune creează o cantitate imensă de deşeuri medicale.
China reprezintă în acest context ultima economie majoră care urmărește să prevină orice infecţie, pentru a evita să supraaglomereze instituțiile medicale, conform Digi24.ro
Testarea PCR la scară largă generează o cantitate imensă de deşeuri medicale în China
Astfel că, efectuarea testărilor a devenit aproape zilnică în anumite zone, de la Beijing la Shanghai, trecând prin Shenzhen, ”Silicon Valley chinezesc” , unde există mai multe companii tehnologice, iar în oraşe sunt amplasate mici locaţii, uneori corturi, care oferă teste PCR fără taxă, relatează Agerpres.
”Cantitatea de deşeuri medicale care este generată zilnic este de o amploare aproape fără precedent în istoria omenirii”, a declarat Yifei Li, expert în mediu la Universitatea New York din Shanghai. ”Problemele sunt deja enorme şi vor continua să se agraveze”, mai adăugat acesta.
Sute de milioane de persoane trebuie să fie testate la fiecare trei zile
În ceea ce privește testarea, sute de milioane de oameni trebuie să fie testați la fiecare trei zile sau două zile, și în fiecare zi. Așadar, dacă nu sunt eliminate în mod corespunzător, aceste deşeuri medicale pot avea ca efect contaminarea solului şi a cursurilor de apă.
Conform AFP, oraşele şi provinciile din China în care trăiesc un total de 600 de milioane de persoane au anunţat testare generală a populaţiei, care a rămas constantă.
Astfel că, aceste teste PCR, care creează o masă imensă de deşeuri medicale, reprezintă o povară economică în creştere pentru autorităţile locale, şi care sunt nevoite să plătească zeci de miliarde de euro pentru distugerea acestor deşeuri.
Totodată, generalizarea testelor PCR reprezintă o nouă provocare pentru mediu, conform sursei citate.