Tesla, vizată de o anchetă în SUA: Aproape 300.000 de mașini ar avea probleme cu direcția

Tesla, vizată de o anchetă în SUA: Aproape 300.000 de mașini ar avea probleme cu direcția
Sursa foto: Hepta

Autoritățile de reglementare a siguranței auto din SUA au declarat marți că au deschis o investigație asupra a 280.000 de vehicule Tesla (TSLA.O) Model 3 și Model Y, în legătură cu rapoartele privind pierderea controlului direcției și a servodirecției, scrie Reuters.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a deschis o evaluare preliminară după ce a primit 12 plângeri de la proprietarii de vehicule Tesla Model 3 și Model Y din 2023.

Un șofer de model 3 a raportat în mai că „direcția mașinii s-a blocat și a alunecat de pe șosea, ceea ce a dus la izbirea unui copac”.

Un șofer din Alpharetta, Georgia, a raportat în iunie că o Tesla Model Y de două săptămâni ieșea dintr-un centru comercial când „deodată volanul nu a virat. A fost greu și am văzut alerta. S-a dus foarte aproape de partea opusă de trafic și a reușit să traverseze drumul în interiorul centrului comercial.”

Acesta este primul pas al unei investigații oficiale pentru a determina dacă problema prezintă un risc nerezonabil pentru siguranță. NHTSA ar trebui să actualizeze sonda la o analiză de inginerie înainte de a putea solicita o retragere.

O altă plângere recentă spunea că un Tesla Model Y care avea mai puțin de 30 de zile în aprilie a fost pornit și „roata s-a zvâcnit puternic spre dreapta și a făcut o bufnitură”, iar ecranul a avertizat că „Steering Assist Reduced” și a afișat un cod de eroare.

Șoferul a spus că servodirecția a fost dezactivată și a spus NHTSA că se simte nesigur să conducă și a adăugat: „Tesla mi-a mutat vizita de service din 2 mai până pe 25 mai”.

Un șofer din Honolulu a spus la o săptămână după ce a cumpărat un Tesla, volanul a început să se blocheze aleatoriu și a spus că „a avut loc de șase ori la date diferite înainte de a putea să-l aducem la departamentul de service Tesla”. Șoferul a spus că „rămâne în prezent la Tesla pentru următoarele 3 săptămâni în timp ce așteptăm o nouă cremalieră/motor de direcție”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`