Tentativă de asasinare asupra președintelui american, Donald Trump. Un pachet cu otravă a ajuns la Casa Albă

Tentativă de asasinare asupra președintelui american, Donald Trump. Un pachet cu otravă a ajuns la Casa Albă
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Chris Kleponis

Viața președintelui american, Donald Trump a fost pusă în pericol.Un pachet care conținea otravă, adresat liderului,a ajuns la începutul acestei săptămână la Casa Alba, însă a fost interceptat înainte de a ajunge la președinte.

Substanța a fost identificată ca fiind ricină, o otravă naturală, care se extrage din boabele de ricin.

În ceea ce privește corespondența adresată șefului statului, toate pachetele și scrisorile primitesunt supuse unor protocoale strice înainte de a ajunge la destinatari șisunt sortate și verificate într-o unitate din afara CaseiAlbe.

Potrivit CNN, anchetatorii suspectează că pachetul cu otravă i-a fosttrimis lui Trump din Canada. Autoritățile investighează și alte pachete similaretrimise din Texas care ar putea fi conectate la același expeditor din Canada, a declarat un oficial al forțelor de ordine din SUA.

Cazul a fost preluat deFBI și ServiciileSecretecare trebuie se afle cine esteîn spatele acestei acțiuni.

Ce este ricina, substanța cu care s-a încercat lichidarea lui Donald Trump

Ricina este un compus extrem de toxic, extras din boabele de ricin care a fost folosit în comploturi teroriste. Substanța se găsesteformă de pulbere, pelete, gaz sau acid.

Dacă este ingerată,provoacă greață, vărsături și sângerări interne la nivelulstomacului și intestinelor, urmate de cedarea ficatului, splinei, rinichilor și deces.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`