Tensiuni în marile orașe europene: Manifestanții palestinieni scandează sloganuri de susținere a  violențelor comise asupra Israelului

Tensiuni în marile orașe europene: Manifestanții palestinieni scandează sloganuri de susținere a  violențelor comise asupra Israelului
Sursa Foto: Captura Video/ Twitter

Imagini rare pe străzile marilor orașe din Europa. Musulmanii din mai multe țări europene au ieșit în stradă pentru a-și exprima solidaritatea cu Fășia Gaza și a sărbători bombardamentele recente asupra Israelului. Cu toate acestea, protestele au luat o turnură violentă în câteva orașe din Germania.

Jurnaliștii de la „Welt” au fost atacați de simpatizanții Hamas în timp ce documentau manifestațiile. Acest incident a avut loc în contextul unei demonstrații stradale în care unii protestatari, purtând steagul palestinian, împărțeau produse de patiserie pentru a sărbători începutul conflictului din Orientul Mijlociu.


Politia a intervenit pentru a restabili ordinea, explicând prin intermediul platformei Twitter că a trebuit să disperseze oamenii „care sărbătoreau atacurile asupra Israelului prin distribuirea de produse de patiserie dulci”. Autoritățile au dorit să evite escaladarea violențelor și să asigure securitatea publică. Forțele de securitate rămân vigilente pentru a preveni escaladarea situației și pentru a menține pacea și securitatea în zonă.

Sărbătoarea macabră și la Londra

Un grup de palestinieni a fost filmat și în Londra, în timp ce sărbătoarea uciderea a peste 100 de israelieni, printre care femei și copiii.

Susținătorii palestinienilor, pe străzile din Istanbul

Susținătorii palestinienelor au ieși și pe străzile din Istanbul, ca să scandeze sloganuri de susținere a  violențelor comise asupra Israelului.

 Poarta Brandenburg, iluminată în culorile Israelului

În același timp, într-un gest de solidaritate cu comunitatea evreiască, Poarta Brandenburg din Germania a fost iluminată în culorile Israelului.

Berlinul „deplânge victimele acestui atac terorist laş şi criminal şi se teme pentru persoanele răpite. Oraşul nostru stă ferm alături de Israel„, a transmis Senatul Berlinului.

Ambasada Israelului la Berlin a mulţumit Germaniei „pentru acest simbol frumos”. „Suntem uniţi împotriva terorismului!”, a adăugat misiunea diplomatică, tot pe X.

La Paris, Turnul Eiffel a fost stins mai devreme decât de obicei duminică seara „în solidaritate cu victimele israeliene în urma atacurilor comise de Hamas”, a indicat primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo, pe reţeaua de socializare.

Israelul şi Fâşia Gaza sunt în război după lansarea, sâmbătă dimineaţă, a unei spectaculoase ofensive militare surpriză a mişcării Hamas care a tras mii de rachete, a infiltrat luptători pe teritoriul israelian şi a luat ostatici israelieni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)
19:41 - De ce nu ar trebui să bei prea multă apă dacă îți dorești să fii hidratat pe tot parcursul zilei. Câtă apă este necesar să bem
19:29 - Bogdan Matei (PSD), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Luni vom avea o ședință a grupurilor reunite și vom stabili. Eu nu cred că este oportună o astfel de lege
19:12 - Alexandru Dimitriu (USR): Iohannis seamănă tot mai mult cu Piedone (VIDEO)
19:06 - Care sunt cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea sistemului imunitar? Ce trebuie să consumăm în această perioadă
18:51 - Câte clase are, de fapt, Sorin Bontea. Juratul de la MasterChef a recunoscut totul: „Bucătăria m-a ales pe mine”