Tensiuni în Karabakh: Azerbaidjanul acuză Armenia de încălcarea acordurilor

Tensiuni în Karabakh: Azerbaidjanul acuză Armenia de încălcarea acordurilor
Foto: Hepta/Sputnik / Aram Nersesyan.

Unul dintre soldații azeri a murit în urma bombardamentelor în regiunea Nagorno-Karabah. Ulterior, Armenia a fost acuzată de încălcarea gravă a tratatului de la Karabakh. Anunțul  a fost făcut de Ministerul Apărării din Azerbaidjan.

Armata Azerbaidjanului, atacată de Armenia

„În dimineața zilei de 3 august, membrii trupelor armate ilegale armene de pe teritoriul Azerbaidjanului, unde este staționat temporar contingentul rus de menținere a păcii, au fost supuși bombardării intense a poziției Armatei Azerbaidjanului în direcția regiunii Lachin”, precizează reprezentanții Ministerului Apărării din Azerbaidjan.

În acest sens, Ministerul de Externe azer a acuzat Armenia de încălcarea acordurilor privind Karabakh.

„Incidentul sângeros care a avut loc în 3 august demonstrează încă o dată că Armenia încalcă grav acordul trilateral și, de asemenea, subminează eforturile de normalizare a relațiilor dintre cele două state. Acest lucru indică și lipsa de respect a Armeniei față de eforturile mediatorilor internaționali”, se arată în mesajul MAE.

Peste 15 soldați, în stare gravă

În același timp, Ministerul de Externe al Azerbaidjanului a pus întreaga responsabilitate pentru incident asupra conducerii politice și militare a Armeniei.

După incident, potrivit rapoartelor, luptele au început pe coridorul Lachin din Nagorno-Karabakh. Se raportează că 15 soldați armeni au fost răniți și trei morți. Potrivit datelor preliminare, unitățile forțelor armate azere au ocupat o înălțime în apropierea satului Salatyn.

Publicația Report susține că armata azeră a distrus o unitate militară de artilerie în Heyvali și cel puțin un post inamic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`