Temperatura din clădirile publice din Italia va fi scăzută cu două grade pentru limitarea creșterii prețului la energie

Temperatura din clădirile publice din Italia va fi scăzută cu două grade pentru limitarea creșterii prețului la energie
(FOTO- Hepta/Abaca Press / AA/ABACA)

Într-un pachet de „măsuri urgente” pentru limitarea creșterii prețului la energie, Italia a decis scăderea cu două grade a temperaturii din clădirile publice. Noua lege cuprinde, de asemenea, măsuri economice și sociale care să susțință grupurile vulnerabile să facă față creșterii prețurilor la energie.

Totodată, statul italian a demarat o strategie prin care se încearcă reducerea dependenței de gazele rusești, motiv pentru care a semnat luni un acord cu Algeria, potrivit economica.net

Italia a scăzut temperatura din clădirile publice

Prin măsurile pentru economisirea energiei, temperatura clădirilor publice din Italia nu va putea depăși 19 grade Celsius pe timp de iarnă, iar pe timp de vară nu se va permite o temperatură mai mică de 27 de grade Celsius, generată de aparatele de aer condiționat. În ambele cazuri, există o toleranță de 2 grade.

Statul italian a investit 8 miliarde de euro pentru a susține consumatorul vulnerabil în fața creșterii prețului la energie. Din totalul acestei sume, 5,5 miliarde au fost alocate măsurilor care să oprească explozia prețurilor.

Italia importă 40% din gazele naturale din Rusia

Pentru că statul italian importă 90% din gazele consumate, 40% dintre acestea fiind de proveniență rusească, s-a demarat o strategie prin care să se reducă dependența de aceste resurse energetice.

Astfel, Guvernul condus de Mario Draghi a semnat luni un acord cu Algeria pentru sporirea volumului de gaze naturale importate din această ţară printr-un gazoduct care mai traversează Tunisia până în Sicilia.

„Guvernele noastre au semnat o declarație de intenție privind cooperarea bilaterală în sectorul energetic”, a spus Draghi în cadrul unei conferințe de presă.

„Imediat după invazia Ucrainei am anunțat că Italia va acționa rapid pentru a reduce nevoia de gaz rusesc. Acordul de astăzi este un răspuns important la acest obiectiv strategic”, a adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)