Telegram îşi schimbă politica după arestarea lui Pavel Durov

Telegram îşi schimbă politica după arestarea lui Pavel Durov
Sursa foto: Pixabay

Telegram a eliminat conținutul din pagina sa de Întrebări frecvente care spunea că chaturile private sunt protejate de solicitările de moderare. Schimbarea vine la aproape două săptămâni după ce CEO-ul său, Pavel Durov, a fost arestat în Franța pentru că ar fi permis ca „activitatea infracțională să continue fără descurajare în aplicația de mesagerie”.

Astăzi, Durov a emis prima declarație publică de la arestarea sa, promițând că va modera mai mult conținutul de pe platformă – o schimbare notabilă a tonului după ce compania a spus inițial că nu are „nimic de ascuns”. „Este absurd să pretindem că o platformă sau proprietarul acesteia sunt responsabile pentru abuzul asupra acelei platforme”, a scris compania într-o declarație neatribuită publicată în august, potrivit theverge.com.

„Creșterea bruscă a numărului de utilizatori de Telegram la 950 de milioane a creat avantaje pentru infractori să abuzeze de platforma noastră”, a scris el în declarația distribuită astăzi. „De aceea mi-am propus ca obiectivul meu personal să mă asigur că îmbunătățim semnificativ lucrurile în acest sens. Am început deja acest proces pe plan intern și vă voi împărtăși mai multe detalii despre progresul nostru foarte curând.”

Încă încerc să înțeleg ce s-a întâmplat în Franța. Dar auzim preocupările. Mi-am propus ca obiectivul meu personal să împiedic abuzatorii platformei Telegram să interfereze cu viitorul celor peste 950 de milioane de utilizatori.

Unele dintre aceste modificări par să intre deja în vigoare: pagina de întrebări frecvente a companiei s-a schimbat în ultimele 24 de ore. Luați o secțiune intitulată „Există conținut ilegal pe Telegram. Cum o dau jos?”

Începând cu 5 septembrie, răspunsul Telegram la întrebare a fost parțial: „Toate chaturile Telegram și chaturile de grup sunt private între participanții lor. Nu procesăm nicio solicitare legată de acestea”, potrivit unei arhive Wayback Machine a paginii.

Dar la momentul scrierii acestui articol, acea propoziție a fost eliminată. În schimb, a fost înlocuit cu: „Toate aplicațiile Telegram au butoane „Raportați” care vă permit să semnalați conținut ilegal pentru moderatorii noștri – cu doar câteva atingeri”, urmate de instrucțiuni despre cum să raportați conținutul.

Arestarea lui Durov a avut loc în timp ce autoritățile franceze au emis acuzații preliminare, spunând că platformele de mesagerie sunt folosite pentru distribuirea de materiale de abuz sexual asupra copiilor și trafic de droguri și că compania a refuzat să coopereze cu anchetatorii, potrivit Associated Press.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`