Taxă pentru europenii care vor intra în Regatul Unit. Despre ce sumă este vorba și de către cine va trebui plătită

Taxă pentru europenii care vor intra în Regatul Unit. Despre ce sumă este vorba și de către cine va trebui plătită
Image by Pierre Blaché from Pixabay

Călătorii europeni care vizitează Regatul Unit fără o viză vor trebui în curând să achite o taxă de 10 lire sterline, sau aproape 6 lei, potrivit CNN.

Taxă pentru străinii care intră în Regatul Unit

Noile reguli, care vor intra în vigoare pe parcursul anului viitor, vor presupune extinderea sistemului electronic de autorizare a călătoriilor (ETA) din Marea Britanie, introdus inițial pentru cetățenii din Qatar, astfel încât să îi cuprindă pe toți ceilalți călători străini, inclusiv pe cei din Uniunea Europeană.

Taxa nerambursabilă va fi valabilă pentru toți vizitatorii Regatului Unit, inclusiv pentru bebeluși și copii, care nu au viză sau permis de rezidență, de lucru sau studiu, conform planurilor anunțate de secretarul britanic al afacerilor interne, Yvette Cooper.

Europenii vor trebui să o plătească din primăvară

În prezent, cetățenii din Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite trebuie să aplice pentru ETA înainte de a intra în Regatul Unit. Măsura va fi extinsă pentru majoritatea cetățenilor străini, inclusiv pentru americani, în noiembrie. Din primăvară, sistemul va fi mărit din nou și îi va curpinde și pe europeni.

Regulile nu se vor aplica și pentru cetățenii irlandezi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`