Țara în care mai multe persoane au plantat roșii pe morminte, în cimitir: „Sunt foarte dulci și zemoase”

Țara în care mai multe persoane au plantat roșii pe morminte, în cimitir: „Sunt foarte dulci și zemoase”
Sursa foto: Freepik

Cetățenii dintr-o țară din  Europa au început să planteze roșii, ardei și vinete pe mai multe morminte din cimitir, plătit zeci de euro pe an, pentru acest lucru.

Această idee a pornit de la grădinarul cimitirului Matzleinsdor, din Viena, Austria. El a decis să planteze legume pe mormintele abandonate. Crescând frumoase și sănătoase, conducerea cimitirului s-a gândit să dea parcele spre închiriere, tocmai pentru a planta legume.

Cimitirul Matzleinsdorf dispune de aproape 9.000 de locuri de veci, dintre care aproximativ 1.500 sunt disponibile pentru a fi cultivate, fiind marcate cu o bară de metal roșie înfiptă în pământ.

În cimitir, legumele ar fi crescut dulci și zemoase

„În ultimii ani a crescut numărul mormintelor abandonate. Nu erau curățate de mult. Atunci ne-a venit ideea să găsim pământului o întrebuințare.Sunt foarte dulci și zemoase (roșiile), nu există motiv de ezitare. Rămășițele umane s-au descompus de mult timp. Un mormânt-grădină costă 75 de euro pe an”, spune grădinarul Walter Pois.

Legumele crescute pe locul unde a fost înhumat un om nu sunt apreciate de toți vienezii.

„Nu cred că aș mânca ce crește pe un mormânt abandonat, fiindcă mi se pare bizar”, spune un vienez, potrivit slovenia.postsen.com.

În contradicție, alți cetățeni spun că este nevoie de hrană.

„Avem nevoie de hrană, de aceea eu aș crește legume oriunde aș putea. Le-aș planta și pe mormântul unchiului meu. Sunt sigură că nu s-ar supăra”, a spus un alt localnic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)